Ποιοι είναι καλεσμένοι στο «Μουσικό Κουτί» (21/4/21)

(VIDEO) Δύο τραγουδοποιοί από διαφορετικές γενιές και με δυνατές καταθέσεις, και μια νεότερη και ταλαντούχα ερμηνεύτρια .
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ1 παρουσιάζεται το 24ο κατά σειρά επεισόδιο της σειράς «Μουσικό Κουτί».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, υποδέχονται τον Βαγγέλη Γερμανό, τον Κώστα Λειβαδά και την Μάγδα Βαρούχα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ενημερωτικό δελτίο:

Ο Βαγγέλης Γερμανός κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν μιλά για τα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά αλλά και για το πώς ξεκίνησε η αγάπη του για την μουσική:

«Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να λέω σε ηλικία τριών ετών, καθισμένος σε ένα πεζούλι στον προφήτη Ηλία να αγναντεύω τη θάλασσα πέρα μακριά προς την Αίγινα, ήταν το: Βρε Μανώλη τραμπαρίφα βάλε την διπλή ταρίφα, ένα αρχοντορεμπέτικο της εποχής… Δίπλα μας χτιζόταν μια οικοδομή και κάθε πρωί οι οικοδόμοι σταματούσαν τη δουλειά και τρώγανε μία φρατζόλα ψωμί σαν σάντουιτς. Ένας από αυτούς δεν έτρωγε σάντουιτς παρά έπαιζε κιθάρα… Εγώ την άκουσα και μαγευτικά. Τότε είπα μάνα θέλω κιθάρα… Μία συναυλία που πήγα και θυμάμαι για πάντα ήταν στην Τερψιθέα. Εκεί τα πρωινά παίζανε κάποια μουσικά συγκροτήματα Πειραιώτικα αλλά και από την Αθήνα …Κάποια φορά έκανε την εμφάνιση του στο πάλκο ο Eric Clapton …Ήταν η εποχή που αλήτευε στην Ευρώπη και εξόκειλε στην Αθήνα… Και εντάξει, έπαιξε καλά …Από τότε κατάλαβα ότι θα πήγαινε μπροστά …»

Το 1981 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο «Τα μπαράκια», ο οποίος σημείωσε τεράστια επιτυχία, το 1982 δημιούργησε το δεύτερό δίσκο του με τίτλο «Ερωτικό κούρδισμα» απ’ τον οποίο ακούστηκε περισσότερο το τραγούδι «Κρουαζιέρα», το 1984 το δίσκο «Βραχυκύκλωμα» και το ταξίδι του στην μουσική συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

«Η μάνα μου αγάπησε πολύ το ροκ εν ρολ, ήταν μία πολύ μικρή μειοψηφία τη ‘50 στην Αθήνα που μπορούσε να έχε πρόσβαση σε δισκάκια και άκουγε Elvis… Aπό την άλλη ο πατέρας μου ήταν θιασώτης του λαϊκοί τραγουδιού, τα δικά του 45αρια είχαν Μάρκο Βαμβακάρη, Άκη Πάνου και Τάκη Μουσαφίρη…» εξομολογείται ο Βαγγέλης Λειβαδάς που μας πρωτοσυστήθηκε ως συνθέτης και στιχουργός με το τραγούδι «Είμαι Ακόμα Ζωντανός» (Γιώργος Δημητριάδης και οι Μικροί Ήρωες το 1995). Το 1997 κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κάθε Μπαλκόνι Έχει Άλλη Θέα» και ακολουθούν επιτυχημένα τραγούδια και σημαντικές συνεργασίες. «Ήταν ένα ταξίδι με πολλές πληγές και συγνώμες …Είμαι ευγνώμον για όλα όσα έχω ζήσει αλλά δεν ήταν ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου ...» λέει και θυμάται μία μαγική στιγμή από την ζωή του «Νομίζω ότι δεν θα ξεπεράσω ποτέ την συναυλία του Bruce Springsteen στο Μιλάνο το 2012 …Eίχε μόλις κλείσει τα 63 και έλεγαν ότι μπορεί και να μην είναι τόσο καλή η συναυλία … Και θυμάμαι, όταν φεύγαμε, μετά από 4 ώρες, ένα φεγγάρι είχε κάτσει πάνω από το στάδιο, ήταν δηλαδή σα να είχε γίνει μία λειτουργία που χοροστάτησε κάποιος και μετά έγινε η στέψη! Ήταν μαγική στιγμή για μένα».

Η Μάγδα Βαρούχα με τη χαρακτηριστική φωνή της, συστήνεται μέσα από τα πρώτα της μουσικά ακούσματα:

«Η μητέρα μου δεν με νανούριζε με κλασσικά τραγούδια αλλά με παραδοσιακά που δεν τα καταλάβαινα και έλεγα ωραίο είναι αυτό, θα κοιμηθώ! Μεγάλωσα σε ένα μουσικό κουτί στο λιβάδι γιατί μένουμε στο Καπανδρίτι. Σε κάθε δωμάτιο άκουγα κάτι διαφορετικό ο μπαμπάς μου λαϊκά, η μητέρα μου παραδοσιακά και ο αδελφός μου ροκ εν ρολ… Έχω μεγάλη αγάπη στην Χαρούλα Αλεξίου την θαυμάζω, με έχει καθορίσει. Η μοναδική επίσης Δόμνα Σαμίου ήταν το πρότυπο μου στα παραδοσιακά τραγούδια».

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Διευθυντής περιεχομένου και ανάπτυξης: Γιώτα Σπανού
Project manager: Ελένη Μερκάτη
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Άγγελος Αθανασόπουλος
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Νίκος Μακράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Φαίδρα Μανουσακίδου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!