Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Μάριος Φραγκούλης στο «Μουσικό Κουτί»

(VIDEO) Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου με οικοδεσπότες, όπως πάντα τους Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δύο σπουδαίους τραγουδιστές φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα το «Μουσικό Κουτί». Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο σαλόνι τους τον Μάριο Φραγκούλη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην πρώτη τηλεοπτική συνάντησή τους.

Οι δύο καλλιτέχνες που προέρχονται ο ένας από τον χώρο του λυρικού τραγουδιού και ή άλλη από την έντεχνη ποπ - λαϊκή σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή θα ενώσουν τις φωνές τους σε κλασικά αλλά και απρόβλεπτα τραγούδια…

Όλα ξεκινάνε με «Τον εαυτό του παιδί». «Το έχω ακούσει εκατομμύρια φορές, με έχει συγκινήσει από την πρώτη στιγμή! Είναι από τα τραγούδια, που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου …» λέει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για το τραγούδι του Μάριου Φραγκούλη

«Ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο να πω αυτό τραγούδι με την Ελεωνόρα, γιατί έχει μια από τις ωραιότερες φωνές που έχω ακούσει, έχει ένα σπάνιο συναίσθημα» συμπληρώνει ο τελευταίος.


Φυσικά, οι δύο καλλιτέχνες, εκτός από τραγούδια, μοιράζονται με τους οικοδεσπότες και το κοινό αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, τα πρώτα βήματά τους στον χώρο του θεάματος αλλά και τα αγαπημένα τους ακούσματα.

Ο Μάριος Φραγκούλης εξομολογείται τις επιτυχίες αλλά και τις… αποτυχίες της ζωής του: «Από μικρή ηλικία θεωρούσα ότι είχα αποτύχει ως παιδί απέναντι στους γονείς μου σε ηλικία τεσσάρων ετών. Από τότε μπήκε μέσα μου αυτό το… ζουζούνι, αυτό το πείσμα, ότι θα σας αποδείξω πόσο λάθος κάνατε, που με αφήσατε».

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θυμάται τη στιγμή, που η μουσική την έκανε να κλάψει με αναφιλητά: «Eίχαν γυρίσει οι γονείς μου από κάποιο μαγαζί πολύ αργά, ήρθαν και με βρήκαν στο κρεβάτι … Κάναμε αγκαλιές και ο μπαμπάς μου είχε πάρει μια φυσαρμόνικα και αυτοσχεδίασε, μου έπαιξε μια μουσική του Χατζιδάκι, μαζί με κάτι από ελληνικό κινηματόγραφο. Τότε δεν ξέρω τι με έπιασε και έβαλα τα κλάματα. Έκλαιγα με αναφιλητά και μου έλεγε ο μπαμπάς μου «Δεν είναι κακό Ελεωνόρα μου, να σε συγκινεί ένα τραγούδι. Είναι απολύτως φυσιολογικό». «Με πονάει η κοιλιά μου, δεν καταλαβαίνεις» του έλεγα, ντράπηκα παρά πολύ… Μετά σκεφτόμουν, τι με έπιασε και έκλαιγα; Αυτή ήταν η πρώτη σπίθα, για να ασχοληθώ με το τραγούδι!»

Στη διάρκεια της εκπομπής, ο Μάριος Φραγκούλης και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συνειδητοποιούν, ότι έχουν ξανασυναντηθεί πριν από αρκετά χρόνια, χωρίς όμως να το ξέρουν… Η πρώτη φορά ήταν, όταν ο Μάριος πρωταγωνιστούσε στους «Άθλιους», σε σκηνή του West End και η Ελεωνόρα βρισκόταν στο κοινό. «Σε έχω δει σ’ αυτή την παράσταση ως παιδί με τους γονείς μου στην Αγγλία. Ο πατέρας μου, μού είπε ότι είναι Έλληνας ο πρωταγωνιστής και δεν τον πίστεψα… Πέρασαν τα χρόνια και όταν βρεθήκαμε στις πρόβες της εκπομπής, ρώτησα τη συνεργάτιδά σου… για να είμαι σίγουρη, ότι ήσουν εσύ».

Η δεύτερη ήταν στον διαγωνισμό της Μικρής Άρκτου, στον οποίο έλαβε μέρος η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Μάριος Φραγκούλης ήταν παρών. «Ήμουν και εγώ εκεί, την ημέρα που τραγούδησες, ήταν και η Νατάσα (Μποφίλιου) και θυμάμαι τις παρατηρήσεις, που κάναμε με τον Παρασκευά (Καρασούλο) … Αυτή είναι φωνάρα, λέγαμε για σένα και τη Νατάσα! Να τις πάρεις και τις δύο του λέω, έχουν τρομερό ταλέντο».

Στο jukebox, τα αγαπημένα του Μάριου Φραγκούλη συναντούν τα αγαπημένα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη καθώς και διασκευές από τη μπάντα του Κουτιού! Το πρώτο κέρμα του Μάριου Φραγκούλη πάει στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και στο τραγούδι «Νότος» (στίχοι: Ισαάκ Σούσης) ενώ της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στον Τόλη Βοσκόπουλο και στο «Και εσύ θα φύγεις» των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου… Και το Juke box συνεχίζει να παίζει… «Luna Rossa», «Πίνω και μεθώ», «Canzone – Στρώσε το στρώμα σου για δυο», «Αν μια φορά ρωτούσες», «Show must go on», «Eπιμονή», «Γέλα πουλί μου γέλα»!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!