Έξι βιβλία που θα δούμε φέτος σε τηλεοπτικές σειρές

Ενδιαφέρουσα η νέα τηλεοπτική σεζόν...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η λογοτεχνία και η τηλεόραση εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν μία σχέση αγάπης. Οι τηλεοπτικές μεταφορές κορυφαίων μυθιστορημάτων έχουν καθηλώσει το κοινό ανά τις δεκαετίες και έχουν σημειώσει εξαιρετική επιτυχία.

Ποιο να πιάσει κανείς και ποιο να αφήσει: Από τους «Εμπόρους των Εθνών», τη «Μαντάμ Σουσού» και τη «Λωξάντρα» μέχρι τα «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η Αίθουσα του Θρόνου», «Ο κίτρινος φάκελος» ή «Αγάπη άργησε μια μέρα», «Το Νησί» και πάρα πολλά άλλα, αποτέλεσαν από τις υπερπαραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης με καστ πολλών αστέρων.

Και φυσικά, είναι μία δοκιμασμένα πετυχημένη συνταγή για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τη φετινή χρονιά, λοιπόν, οι τηλεοπτικοι σταθμοί θα ποντάρουν στο βιβλίο. Έξι σπουδαία μυθιστορήματα μεταφέρονται στη μικρή οθόνη, με σπουδαίους ηθοποιούς στο καστ τους και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία. 

Ας δούμε ποια θα είναι αυτά:

«Πανθέοι» (Τάσος Αθανασιάδης)



Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;.. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο… Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Στη σειρά συμμετέχουν αξιόλογοι ηθοποιοί, όπως, μεταξύ άλλων, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Κόρα Καρβούνη, η Μελία Κράιλινγκ, ο Μιχάλης Σαράντης, η Αθηνά Μαξίμου, ο Θανάσης Κουρλαμπάς και σε guest συμμετοχή ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος

Το προξενιό της Ιουλίας (Γιώργος Σ. Πολίτης)



«Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στον Alpha.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σ. Πολίτη ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει σε μια Ελλάδα κάπου στη δεκαετία του 50 σε μια εποχή κάπως συντηρητική αν συμμεριστούμε τα πράγματα σήμερα.

Με ένα δυνατό cast ηθοποιών και με ένα trailer που σου κόβει την ανάσα το οποίο ήδη έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό που αδημονεί να την παρακολουθήσει, έρχεται στον Alpha.

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας...

Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Ηλίας, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, ‘Αννα Μάοχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κρητικός

Ναυάγιο (Σπύρος Πετρουλάκης)



Μια ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας έρχεται το φθινόπωρο στο MEGA.

Η νέα δραματική σειρά «Το Ναυάγιο», βασισμένη στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα τα οποία σχετίζονται με το ”Ναυάγιο” του οχηματαγωγού ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ, που βυθίστηκε τον Δεκέμβρη του 1966 στη βραχονησίδα Φαλκονέρα μεταξύ Κρήτης και Πειραιά, στερώντας τη ζωή σε τόσους ανθρώπους. Μια παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Mega από τη JK Productions-Καραγιάννης.

8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06. SOS από Ηράκλειον. Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε! Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αναστασία Παντούση, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γιώργος Χριστοδούλου, Γιώτα Φέστα, Γιώργος Σουξές και ο Νίκος Γκέλια.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαριτίδης

17 κλωστές (Πάνος Δημάκης)



Το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας.

Μια πραγματική ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909. Μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, για τη μοίρα και τα παιχνίδια που παίζει εναντίον μας, για τα αόρατα νήματα που ορίζουν τη ζωή μας αλλά και τη δύναμη που πρέπει να βρούμε για να την ορίσουμε εμείς οι ίδιοι. Για την ηθική μιας κοινωνίας που μπορεί να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές στον βωμό της κανονικότητας της αγέλης, που βασίζεται στο κουτσομπολιό, την κριτική και την κακόβουλη τάση των ανθρώπων να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα.

Παράλληλα, γι’ αυτή την ηθική που διαμορφώνει ο καθένας προσωπικά, όπως και ήρωας του βιβλίου, ο Καστελάνης, που τον οδηγεί στα ολέθρια αποτελέσματα απέναντι σε μια κοινωνία που τον αντιμάχεται.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν: Πάνος Βλάχος, Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστος Βελιάνος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Ελένη Δαφνή, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Νικόλας Δροσόπουλος και Τάσος Σωτηράκης.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Το κορίτσι με το σαλιγκάρι  (Πηνελόπη Κουρτζή)



Με τον τίτλο «Παραλία», το βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή μεταφέρεται στην τηλεόραση και θα μεταδίδεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Μάταλα οπού εκεί θα γνωρίσουμε και εμείς τα περίφημα παιδιά των ”Λουλουδιών”.

Ένα καλοκαίρι του 1969 μια νεαρή μεγαλωμένη στην Κρήτη με σπουδές στο Λονδίνο, παίρνει την απόφαση να γυρίσει πίσω στα πάτρια εδάφη σε μια περίοδο που υπάρχει δικτατορία με σκοπό να ανακοινώσει στους δικούς της ότι παντρεύεται τον αγαπημένο της που ζει επίσης στο Λονδίνο μαζί της. Τα πράγματα όμως ανατρέπονται όταν γνωρίσει τους χίπηδες και έναν νεαρό γιατρό που ξεχώριζε ανάμεσα τους…

Πρωταγωνιστούν: Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Κουκουράκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Κίτσος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κώστας Νικούλι, Γιώργος Μιχαλάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Νινιός κ.ά..

Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος

Μεγάλη Χίμαιρα (Μ. Καραγάτσης)

ximaira_1581_107761227.jpg

Σε μια παραγωγή 6 επεισοδίων θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια μας, το αριστούργημα του Μ. Καραγάτση από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Μια σειρά σε σκηνοθεσία Ντένη Ηλιάδη που αναμένεται να προβληθεί στις αρχές του 2024.

Ο συγγραφέας καταπιάνεται με ένα γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται και ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό του σπίτι της Επισκοπής. Εκεί ζει, κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους. Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στο φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου. Από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα τ’ αγιάζι σιγοπνέει μέσα στην κάμαρα, φτάνει αδύναμο ως το κρεβάτι και δροσίζει τ΄ ολόγυμνο κορμί της. Ανακουφίστηκε, την έπιασε κάτι σαν αποκάρωμα∙ κι αποκοιμήθηκε..

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!