Δυνατά: Οι καλεσμένοι της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου

(VIDEO) Ποιους υποδέχεται ο Κωστής Μαραβέγιας;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Φωτεινή Δάρρα, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Τσέρτος, Καρτ Ποστάλ και Λευτέρης Χαρντιλάκης έρχονται την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό δελτίο:

Η Φωτεινή Δάρρα μπορεί να τραγουδήσει από Μάνο Χατζιδάκι μέχρι Φρανκ Σινάτρα, να βρεθεί στη σκηνή με μία κλασική ορχήστρα ή μόνο με ένα πιάνο. Η ίδια μιλά για τη σχέση της με τον Μίκη Θεοδωράκη, επιλέγει αγαπημένα τραγούδια και ανεβάζει στη σκηνή τον Μαραβέγια σε όμορφα ντουέτα.

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες και ερμηνευτές. Συνθέτει με τρόπο ευαίσθητο και ερμηνεύει με καθηλωτική απλότητα. Η αγάπη του Σταύρου Σιόλα για τα λουλούδια, για τη φύση και τον τρόπο ζωής στην επαρχία, είναι ένα θέμα που τελικά ενέπνευσε και τον Μαραβέγια ώστε να δημιουργήσουν μία εκπληκτική μουσική ατμόσφαιρα στο πλατό του «Δυνατά».

Η αποκάλυψη ήταν κάθε άλλο από αναμενόμενη. Κι όμως, ο Κωστής Μαραβέγιας ήταν «σκότε» του Μπάμπη Τσέρτου, καθώς για χρόνια δεν έχανε συναυλία και εμφάνιση του. Κάπως έτσι, ο Μπάμπης Τσέρτος έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη μύησή του στη ρεμπέτικη μουσική.

Ο Τσέρτος, γνωρίζει το ρεμπέτικο τραγούδι όσο λίγοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το έχει υπηρετήσει τόσο χρόνια όσο ακόμα λιγότεροι. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν να κάνει τίποτα λιγότερο από το να χαρίσει αυθεντικές ρεμπέτικες μελωδίες και ερμηνείες, όπως ακριβώς έγραψαν οι σπουδαίοι δάσκαλοι του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Σε άλλο κλίμα, σε άλλες μελωδίες, σε μία ατμόσφαιρα πιο ονειρική εμφανίζεται ένα συγκρότημα που κερδίζει ολοένα και περισσότερο το κοινό με τα τραγούδια του, οι Καρτ Ποστάλ.

Αν όμως αξίζει σε κάποιον ένα βραβείο είναι στον Λευτέρη Χαρντιλάκη. Έναν 24χρονο, πρώην διανομέα, του οποίου η αγάπη για τη μουσική και το πιάνο ξεπερνά όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής.
Δεν έχει καταφέρει να σπουδάσει μουσική και να περάσει την πόρτα ενός ωδείου. Δεν ξέρει να διαβάζει νότες. Στο σχολείο, όμως, στο γραφείο του υποδιευθυντή, υπήρχε ένα πιάνο. Ο Λευτέρης, πάντα ξέκλεβε χρόνο για να παίξει στα κρυφά. Αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Ο Λευτέρης, αυτοδίδακτος και χωρίς να έχει πιάνο στο σπίτι του, έχει καταφέρει να παίζει με τρόπο εντυπωσιακό και αν μη τι άλλο συγκινητικό.

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 22:00 στην ΕΡΤ1, «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23:30.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!