Aφιέρωμα στον Αντώνη Βαρδή στους 100,6 fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Τα «Ξεχασμένα Διαμάντια» του Αντώνη Βαρδή καθώς και σπάνιες, ανέκδοτες ηχογραφήσεις-ντοκουμέντα σε μια εκπομπή «χρέος» στον αξέχαστο δημιουργό!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πέρασαν κιόλας τρεισήμισι μήνες από τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου που έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βαρδής. Κι επειδή η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνηθίζει να τιμά τους ξεχωριστούς κι αγαπημένους, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ήταν αφιερωμένη στον αλησμόνητο δημιουργό…

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα περισσότερα από τα τραγούδια του Βαρδή που ακούστηκαν στο αφιέρωμα, είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται και ως «αδικημένα»…. Στιγμές από την ελληνική δισκογραφία δηλαδή, που δεν ακούστηκαν όσο θα έπρεπε και χάθηκαν στη λήθη του χρόνου… Παρουσιάστηκαν επίσης συνθέσεις άλλων δημιουργών στις οποίες ο Βαρδής συμμετείχε ως τραγουδιστής, κάποιες σπάνιες, ανέκδοτες ηχογραφήσεις-ντοκουμέντα, αλλά και αποσπάσματα από τη συνέντευξη που μου παραχώρησε τον Ιούλιο του 2011.

Για μια ακόμη φορά η «ομάδα» της εκπομπής στο facebook κατακλύστηκε από συγκινητικά μηνύματα ακροατών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό… Και χωρίς καμιά διάθεση να «ευλογήσουμε τα γένια μας», μεταφέρω τα μηνύματα δυο ακροατών, οι οποίοι ήταν μάλιστα φίλοι του Αντώνη Βαρδή:

Γιάννης Εγγονόπουλος:

«Καλησπέρα Θανάση, καλησπέρα σε όλη τη παρέα! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το αφιέρωμα που κάνεις στον αγαπημένο φίλο, καλλιτέχνη και πάνω από όλα άνθρωπο, με όλη τη σημασία της λέξης Αντώνη Βαρδή! Συγκινητική βραδιά η σημερινή... μιας και οι επιλογές θα είναι όπως προλόγισες από αυτά τα «αδικημένα» τραγούδια του Αντώνη, που δυστυχώς τα ραδιόφωνα δεν έπαιξαν αλλά εμείς οι θαυμαστές του Αντώνη γνωρίζουμε και αγαπήσαμε από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους! Καλή εκπομπή, είμαστε εδώ και ακούμε!»

Rozalia Alexaki:

«Θανάση .... Μπράβο σου. Ένα κ ένα τα τραγούδια που διάλεξες…  όχι την εύκολο οδό την περπατημένη... Πραγματικά είναι τα ξεχασμένα διαμάντια. Θα χαμογελάει από εκεί ψηλά όπως τότε στο υπόγειο στο Ολύμπιον». 
(Η Ροζαλία μεσολάβησε για το κλείσιμο της συνέντευξης που έκανα με τον Αντώνη Βαρδή το 2011 για το Ogdoo.gr και ήταν παρούσα στην πραγματοποίησή της, στο καφέ του «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη)

Γιάννης Εγγονόπουλος: 

«Από τις πιο τιμητικές εκπομπές που έχω ακούσει για το έργο και το πρόσωπο του Αντώνη... ένα μεγάλο φλας μπακ και καταλαβαίνεις τί κληρονομιά έχει αφήσει ο Αντώνης στο Ελληνικό τραγούδι».

Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 11 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει παραχωρηθεί σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες που προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά… Οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά εδώ ή εδώ (επιλέγοντας Fm 100,6)

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!