Χριστούγεννα 2023: Ποιες μέρες «πέφτουν» φέτος οι αργίες

Δείτε αναλυτικά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κι ενώ ακόμη διανύουμε τον Νοέμβριο -παρά το γεγονός, ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θυμίζουν επ'ουδενί φθινόπωρο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είτε για να στολίσουν, είτε για να προγραμματίσουν κάποια εξόρμηση, είτε απλά να ξεκουραστούν τις μέρες των αεργιών.

Για το λόγο αυτό θέλουν να γνωρίζουν την ακριβή ημέρα που πέφτουν οι συγκεκριμένες αργίες.

Φέτος, λοιπόν, η 25η ημέρα του Δεκεμβρίου πέφτει ημέρα Δευτέρα. Επομένως, αυτό σημαίνει πως βγαίνει ένα τετραήμερο από το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, καθώς και η δεύτερη μέρα Χριστουγέννων λογίζεται ως αργία.

Αντιστοίχως, η Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31/12) θα είναι Κυριακή και 1η Ιανουαρίου 2024, Δευτέρα, και κατά συνέπεια προκύπτει άλλο ένα τριήμερο.

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα

Τέλος, για εκείνους αυτούς που μετρούν μέχρι και τα… δευτερόλεπτα για την ημέρα των Χριστουγέννων, η ιστοσελίδα roloi.net έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ρολόι που κυλά αντίστροφα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Σ' αυτό καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι ημέρες, οι ώρες, τα λεπτά, αλλά και τα δευτερόλεπτα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων (25/12).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!