Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Εκπτώσεις 2024 Εκπτώσεις 2024
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Λίγες ημέρες μετά την πάροδο των γιορτών, μπαίνουν σε ισχύ οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένονται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ξεκινούν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του επόμενου μήνα.


Τα καταστήματα μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου ενώ τα καταστήματα προβλέπεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Με βάση τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων ο τζίρος του τελευταίου μήνα του 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα, δηλαδή τα 3,83 δισ., και να κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες οι καταναλωτές φαίνεται ότι προτιμούν αγορές που έχουν να κάνουν με ένδυση - υπόδηση, παιχνίδια, καλλυντικά, ηλεκτρονικά είδη και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ περισσότερο κερδισµένες είναι οι µεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, µε την πληθωριστική κρίση να προκαλεί επί της ουσίας διεύρυνση του χάσµατος µεταξύ μεγάλων και μικρότερων επιχειρήσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν πιο εκτεταμένη πολιτική προσφορών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!