Το υπουργείο Πολιτισμού ανακάλεσε την άδεια της ΑΕΠΙ!

Ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ραγδαίες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων φέρνει η απόφαση του υπουργείου πολιτισμού να ανακαλέσει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους των δημιουργών.

Στη συνάντηση,μετά από πρόσκληση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου συμμετείχαν τα σωματεία δημιουργών, ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, η Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για το σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που καταρτίστηκε, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το κενό που θα προκύψει σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ για την έκτακτη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η υπουργός έχει τονίσει ότι στόχος του υπουργείου αποτελεί η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που θα αποδίδει τα χρήματα των δημιουργών.

Μένει να δούμε αν θα δημιουργηθεί σε εύλογο χρόνο και θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ο νέος φορέας προκειμένου να διασφαλίσει την ορθή διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων και να δώσει «οξυγόνο» στους δημιουργούς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!