Το Μετρό θα φτάσει έως το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Αυτοί θα είναι οι νέοι σταθμοί
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ευκολότερη αναμένεται να γίνει η πρόσβαση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών στο ΚΠΙΣΝ μόλις δημιουργηθεί η νέα επέκταση της Γραμμής 1.

Σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται οι επισκέπτες που δέχεται σε ετήσια βάση το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η πρόσβαση, ωστόσο, στο ΚΠΙΣΝ δεν είναι η ευκολότερη δυνατή, μιας και ο χώρος είναι απομονωμένος από τα μέσα σταθερής τροχιάς. Αυτό, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα αλλάξει με τη δημιουργία μιας διακλάδωσης της Γραμμής 1 η οποία βρισκόταν υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ και αναμένεται να «τρέξει» στην επόμενη θητεία του κόμματος.

Βάσει του σχεδιασμού της Αττικό Μετρό, η νέα γραμμή θα έχει μήκος περίπου 3,5 χλμ., με αφετηρία τον σταθμό του Θησείου, καταλήγοντας υπογείως στο ΚΠΙΣΝ.

Οι ενδιάμεσοι σταθμοί θα βρίσκονται επί της λεωφόρου Θησέως, σε Χαμοστέρνας, Πλατεία Διαβάκη και Λόφο Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές, που θα εξυπηρετούν περί του 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Εφόσον δημιουργηθεί η διακλάδωση θα αποτελεί την πρώτη επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ από το 1957, όταν και έφτασε στην Κηφισιά, όπως και η πρώτη επέκταση γραμμής μέσω διακλάδωσης στο δίκτυο Μετρό της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η επέκταση της Γραμμής 2 προς Δυτική Αττική με 3 νέους σταθμούς (Παλατιανή, Ίλιον και Άγιος Νικάλος) και γραμμή μήκους 4 χλμ. 

Τέλος, θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η έναρξη του ταξιδιού του πρώτου Μετροπόντικα για την κατασκευή της σήραγγας του πρώτου τμήματος ( Άλσος Βεΐκου-Γουδή) της Γραμμής 4 του Μετρό, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο της χώρας. Θα έχει μήκος 12,8 χλμ., 15 υπόγειους σταθμούς και θα εξυπηρετεί πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, αλλά και σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων όπως νοσοκομεία (βλ. Ευαγγελισμός, Παίδων, Λαϊκό) και πανεπιστημίων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!