Το ΚΚΕ έκανε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Περίπου 200 διαδηλωτές
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/11/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης περίπου 200 μέλη της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και μέλη της ΚΝΕ, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν είχαν ενημερώσει για τις δράσεις που σχεδίαζαν να ακολουθήσουν κατά την 17η Νοεμβρίου, λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων. Κεντρικό σύνθημα ήταν "το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή" και "Σε δεσμά και γύψο δεν μπαίνει ο λαός".

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε συστάσεις και σε αυστηρή παρακολούθηση όσων συμμετείχαν στην πορεία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο, είπε πως οι διαδηλωτές θα τηρήσουν τα μέτρα και θα αποχωρήσουν.

Η πορεία του ΚΚΕ κράτησε περίπου 30 λεπτά, με τους διαδηλωτές να διαλύονται στη συνέχεια στα στενά κοντά στο Χίλτον. Σημειώνεται πως οι διαδηλωτές έφτασαν μεμονωμένα στο σημείο, χωρίς όμως να μπορέσουν να φτάσουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, καθώς υπήρχαν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!