Θηβαίος: Τον Μικρούτσικο τον έχω μέσα μου. Το χέρι, τη φωνή του και όλα. Είναι εδώ

Ο καλλιτέχνης μιλάει με συγκίνηση για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε πριν λίγους μήνες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε συνέντευξή του στο news247.gr και στη δημοσιογράφο Παναγιώτα Κλεάνθους, ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει μεταξύ άλλων συγκινημένος και για τον Θάνο Μικρούτσικο, πώς γνωρίστηκαν και πώς εξελίχθηκε η σχέση τους, ενώ σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο ερμηνευτής συγκινείται και σπάει η φωνή του όταν μιλάει γι αυτόν.

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Μεγάλο κομμάτι στη ζωή του και στην καλλιτεχνική του πορεία έπαιξε ο Θάνος Μικρούτσικος. Τον αισθάνεται (σε χρόνο ενεστώτα) ως τον μεγάλο του δάσκαλο και, φυσικά, ως έναν πολύ αγαπημένο του φίλο. Η γνωριμία τους και η συνεργασία τους ήταν καθοριστική, ενώ μάς χάρισαν μερικά από τα πιο γνωστά και σημαντικά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

Τολμώ να τον ρωτήσω αν του λείπει. Συγκινείται. Βουρκώνει. "Τον έχω μέσα μου. Το χέρι, τη φωνή του και όλα. Είναι εδώ", μου λέει με μεγάλη δυσκολία και με σπασμένη φωνή, δείχνοντάς μου την καρδιά του. Ζητάω συγγνώμη που τον έφερα σε δύσκολη θέση και πιάνουμε τη γνωριμία τους και την πολύχρονη φιλία τους από την αρχή.

"Το 2000 έτυχε στη ζωή μου ο Θάνος Μικρούτσικος, μετά τη συνεργασία μου, φυσικά, με τον Γιώργο Ανδρέου και τον Γιώργο Νταλάρα, με τον Βασίλη Δημητρίου και τον "Μεγάλο Θυμό" και το "Πόσο πολύ σ’ αγάπησα", όπου άρχισαν όλα να παίρνουν μια διαφορετική τροπή. Μετά έτυχε ο μεγάλος δάσκαλος Θάνος Μικρούτσικος, όπου όλα άλλαξαν τόπο και χρόνο. Έγινε το μεγάλο μπαμ. Όχι τόσο από τον δίσκο "Ο Άμλετ της Σελήνης", όσο από τη χειρονομία και τη συμπεριφορά. Άρχισα να ακολουθώ ξανά τα ακαδημαϊκά βήματα του Ουμπέρτο Έκο, κάτω από τη μουσική μπαγκέτα του Θάνου Μικρούτσικου. Κι όλα αυτά συνέβησαν και μπερδεύτηκαν γλυκά.

Με πήρε τηλέφωνο το καλοκαίρι του 2000 και με κάλεσε να ερμηνεύσω στο Μέγαρο Μουσικής και σε μια μεγάλη συναυλία, στο πρώτο μέρος εγώ και στο δεύτερο η Χάρις Αλεξίου. Η διάλυση με τους "Συνήθεις Ύποπτους" έγινε στα τέλη Ιουνίου του 2000 και η συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο προέκυψε στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Δεν είναι ότι ήθελα άλλα πράγματα, είναι ότι μου έτυχαν άλλα πράγματα. Εγώ συνέχιζα να γράφω τα τραγούδια μου και απλά μου έτυχε η ευτυχία του διχασμού, που εύχομαι σε κάθε άνθρωπο να τύχει.

Όλη η συνέντευξη ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!