Θ. Πλεύρης: «Δεν είχαμε καμία βοήθεια από την εταιρεία»

Τις τραγικές στιγμές λίγο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, περιέγραψε ο υπουργός Υγείας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τις πρώτες στιγμές που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ.

«Είδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους», είπε ο κύριος Πλεύρης προσθέτοντας ότι «από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στις λίστες».

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης τόνισε:

«Ο ιατροδικαστής έχει συλλέξει 57 νεκρούς. Επιλέξαμε ένα νοσοκομείο να πηγαίνουν οι νεκροί ώστε οι συγγενείς να μην μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Είχαμε τη λίστα όλων των τραυματιών, τους είχαμε ταυτοποιήσει όλους, ώστε να διαβάζουν τη λίστα οι συγγενείς και δυστυχώς αν δεν ήταν στη λίστα, καταλαβαίνετε ότι ήταν πολύ πιθανό να είναι στους νεκρούς.


Τα ονόματα των νεκρών δεν τα είχαμε. Είχαμε τη λίστα των ανθρώπων που τους αναζητούσαν οι δικοί τους άνθρωποι. Έχουμε έξι κλιμάκια ψυχολόγων για να ενημερώνουν τους συγγενείς. Αφού γίνει η ταυτοποίηση θα γίνεται και η παραλαβή μέσω και γραφείων κηδειών.

Ως υπουργείο υγείας, δεν είχαμε καμία βοήθεια από την εταιρεία. Όλα έγιναν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αυτοί κατέγραψαν τους τραυματίες, δεν υπήρξε καμία βοήθεια από την εταιρεία. Δεν ήρθε κανένας άνθρωπος της εταιρείας στα νοσοκομεία για να μας βοηθήσει
».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!