Συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροπλάνο - Νεκρός ο πιλότος

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/12/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία για τον απώλεια του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του πολεμικού αεροπλάνου στην Καλαμάτα, του οποίου ήταν ο χειριστής.

Ο άτυχος επισμηναγός, που ήταν μόλις 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε, εκτελώντας την τελευταία του πτήση με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο, Τ-2, που συνετρίβη στην Καλαμάτα.

Το αεροπλάνο, ένα Τ-2 εκπαιδευτικό, απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες μισό μίλι βορειοδυτικά της Καλαμάτας, τη στιγμή που προσέγγιζε το αεροδρόμιο, δίπλα στον φράχτη.



Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11 πρωί της Τετάρτης (27.12.23), με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μάλιστα λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye , που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί , κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!