Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Εκδόθηκε ένταλμα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/02/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για τη συνέχεια της ποινικής διαδικάσίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο ίδιος είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του αλλά αποχώρησε στη συνέχεια καθώς δεν είχε εκδοθεί ακόμα ένταλμα.

Υπενθυμίζεται ότι δυο μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του για βιασμό, από θύματα που περιγράφουν ότι ήταν ανήλικοι και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προστεθεί ακόμα μία μαρτυρία η οποία φαίνεται ότι έπαιξε και τον καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!