Συγκίνησε ο τυφλός λαμπαδηδρόμος στα Ιωάννινα

Μετέφερε τη Ολυμπιακή φλόγα κρατώντας τον σκύλο-οδηγό και καταχειροκροτήθηκε. [ΒΙΝΤΕΟ]
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Με μία λαμπρή εκδήλωση τα Ιωάννινα υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την Λεωφόρο Δωδώνης για να καταλήξει στην Πλατεία Μαβίλη.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ανέφερε:

«Η φλόγα αυτή αποτελεί το σύμβολο του Ολυμπισμού, μιας ιδέας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μιας ιδέας που ενώνει την ανθρωπότητα σε μια γιορτή του αθλητισμού, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Η φλόγα που υποδεχόμαστε σήμερα είναι σύμβολο ελπίδας και φωτός, μια φωτιά που αναβοσβήνει για να μας υπενθυμίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την αντοχή που μπορούμε να επιδείξουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Οι Ολυμπιακοί

Τα Γιάννενα έχουν γεννήσει Ολυμπιονίκες και είμαστε πολύ τυχεροί που αθλητές – συμπολίτες μας έχουν δοξάσει τα χρώματα της πατρίδας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, των Ιωαννίνων. Ας αναλάβουμε λοιπόν να ενθαρρύνουμε την αθλητική δραστηριότητα, την πνευματικότητα και την αλληλεγγύη στην κοινότητά μας. Ας συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν κόσμο πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Σας καλώ όλοι μαζί να ανάψουμε το φως της ελπίδας και της αλληλεγγύης και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Απ' τις πιο συγκινητικές στιγμές όταν τυφλός λαμπαδηδρόμος παρέλαβε τη φλόγα και περπάτησε στους δρόμους της πόλης με το σκύλο-οδηγό.

Δείτο το βίντεο:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!