Στον Τίτο Πατρίκιο το Βραβείο Ποίησης Max Jacob Étranger 2016

Στον διακεκριμένο Έλληνα ποιητή, πεζογράφο και μεταφραστή, Τίτο Πατρίκιο, το γαλλικό Βραβείο Ποίησης Max Jacob Étranger 2016.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/02/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια ακόμα σπουδαία διάκριση, από τις πολλές που έχει γευτεί στην πολύχρονη διαδρομή του, για τον αειθαλή, ξεχωριστό και πάντα δημιουργικό Τίτο Πατρίκιο. Στις 11 Απριλίου, στο Παρίσι θα του απονεμηθεί το γαλλικό Βραβείο Ποίησης Max Jacob Étranger 2016, για τη δίγλωσση ανθολογία ποιημάτων του με τον τίτλο Sur la barricade du temps (Στο οδόφραγμα του χρόνου), σε μετάφραση και επιλογή της Marie-Laure Coulmin Koutsaftis, με πρόλογο του ιστορικού Olivier Delorme, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Le Temps des Cerises

Το Βραβείο Max Jacob θεσμοθετήθηκε το 1950 από τη Florence Frank Jay Gould και τιμά κάθε χρόνο την ποιητική συλλογή ενός Γάλλου κι ενός ξένου ποιητή.

Η βράβευση του Τίτου Πατρίκιου έρχεται τρία χρόνια μετά την αντίστοιχη διάκριση του Θανάσης Χατζόπουλος για το βιβλίο του Cellule.

Να σημειώσουμε πως ο Τίτος Πατρίκιος, μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1994, ενώ το 2013 του απονεμήθηκε το Διεθνές βραβείο Ποίησης στην Ιταλία (Lerici Pea), ένα από τα πιο ιστορικά και σημαντικά βραβεία στην «γείτονα» χώρα και όχι μόνο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!