"Shower Boys": Το πολυβραβευμένο short film που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Η προβολή της σε δημοτικό σχολείο προκάλεσε αντιδράσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/05/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία μικρού μήκους ταινία ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Μία δασκάλα δημοτικού σχολείου, στο κέντρο της Αθήνας, πρόβαλε σε 10χρονους μαθητές το φιλμ "Shower Boys" («Αγόρια στο ντους»).

Το γεγονός έγινε γνωστό, όταν ένας από τους μαθητές ένιωσε δυσφορία και πήγε στο σπίτι του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εξηγώντας στους γονείς του, όσα συνέβσαν στη σχολική αίθουσα.

Τι πραγματεύεται η ταινία

Η ιστορία ακολουθεί τους 12χρονους Βίγκο και Νόελ, οι οποίοι μετά από έναν έντονο αγώνα μπάσκετ, επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.

Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Μια ερώτηση του προπονητή της ομάδας βάζει τους 12χρονους Βίγκο και Νοέλ να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άντρες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε, ότι στο εξώδικο ζητείται τόσο από τη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να διαπιστωθεί, αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Η ταινία θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 ετών, ενώ έχει λάβει πληθώρα βραβείων σε φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, εκ των οποίων το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021. 

Έχει λάβει ακόμη:

  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ
  • Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
  • Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFυφ), Μάλμε
  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira (Σινεμίρα), Βουδαπέστη

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, γνωστός για το περιεχόμενο που απευθύνεται πάντα σε νεανικό κοινό.

Το τρέιλερ της ταινίας


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!