Σαν σήμερα το χρυσό του Κεντέρη στο Σίδνεϋ

(VIDEO) Με τι ασχολείται στις μέρες μας ο Κώστας Κεντέρης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/09/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέρασαν 15 χρόνια απ’ τη βραδιά που ο Κώστας Κεντέρης κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το μετάλλιο επέστρεφε στην Ευρώπη μετά το 1980 και την κούρσα του Πιέτρο Μενέα στη Μόσχα.

Το χρυσό του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϋ


Μέχρι τα μισά της κούρσας ο Κεντέρης βρισκόταν στην 5η θέση αλλά αμέσως μετά άρχισε μία απίστευτη προσπάθεια με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Δεν μπόρεσε να αντισταθεί κανείς στο φρενήρη ρυθμό του και το 20.09 που αποτέλεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Και μάλιστα με αντίθετος άνεμο -0.6. Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε άνδρας Έλληνας αθλητής του στίβου σε Ολυμπιακούς, από το «παλαιολιθικό» 1912 όταν το κέρδιζε ο Τσικλητήρας στο μήκος άνευ φοράς.

Ο Κεντέρης σήμερα


Η συνέχεια της καριέρας του Κεντέρη υπήρξε εντυπωσιακή μέχρι και το άδοξο τέλος της. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2001 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 μπήκε στο κλαμπ των λίγων και εκλεκτών.

Ο Κεντέρης ουσιαστικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά τα γεγονότα του Αυγούστου του 2004 και την υπόθεση του «χαμένου ελέγχου» ντόπινγκ. Παραιτήθηκε από τη θέση του αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας που κατείχε στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Ολυμπιονίκης και σήμερα στα 42 του ο Κώστας Κεντέρης, οικογενειάρχης και πατέρας, ασχολείται με το ξενοδοχείο που κατέχει με τη σύζυγό του, καθώς και με πρακτορείο του ΟΠΑΠ που διατηρεί στην Αθήνα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!