Πράσινο φως για νόμιμα καπνιστήρια μαριχουάνας

Το παράδειγμα της Ολλανδίας ταξιδεύει πλέον και σε άλλες χώρες και πολιτείες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της μαριχουάνας.


Βέβαια μιλάμε για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου το Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε να δημιουργήσει καπνιστήρια μαριχουάνας, αντιγράφοντας τα καφενεία του Αμστερνταμ, όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί το παραισθησιογόνο ναρκωτικό. 

Μοιραία οι φίλοι του είδους ταξιδεύουν από διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπου μπορεί κανείς εύκολα να αγοράσει χασίς, αλλά είναι δύσκολο να βρει μέρη να το καπνίσει. Μόνο η Καλιφόρνια επιτρέπει τη χρήση μαριχουάνας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Γι' αυτό στο μερακλίδικο μπαρ «Μπάρμπαρι Κόουστ» του Σαν Φρανσίσκο έχουν δουλειές με φούντες. 

Το Σαν Φρανσίσκο γενικότερα είναι ανοιχτόμυαλο καθότι είναι η μοναδική πόλη που υιοθέτησε την πρακτική των coffee shops της Ολλανδίας, όπου οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν και να καπνίσουν μαριχουάνα. Σύντομα θα εκδοθούν και νέες άδειες μόλις οι υγειονομικοί υπάλληλοι της πόλης οριστικοποιήσουν τις ρυθμίσεις που προστατεύουν τους εργαζομένους από το παθητικό κάπνισμα και τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.

Σειρά παίρνουν και άλλες πόλεις, όπως το Οκλαντ και το Σάουθ Λέικ Τάχο, που έχουν από ένα καπνιστήριο, ενώ το δυτικό Χόλιγουντ προτίθεται να εκδώσει οκτώ άδειες, η Αλαμέντα δύο, το Σακραμέντο και το Λος Αντζελες, το Ντένβερ και η Νεβάδα. 

Βέβαια υπάρχουν και ενστάσεις όπως στη Μασαχουσέτη, όπου η σκέψη για έγκριση καφενείων κάνναβης προσέκρουσε στην άρνηση του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη και άλλων αξιωματούχων, αλλά και στο Κολοράντο - παρ' ότι μία από τις πρώτες πολιτείες που προχώρησαν σε νομιμοποίηση της μαριχουάνας, αλλά απέτυχαν να νομιμοποιήσουν τα coffee shops - καθώς και στην Αλάσκα και το Ορεγκον.

Πηγή: Καθημερινή

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!