Πώς οδηγάμε στη βροχή

10 χρυσοί κανόνες για να φτάσεις στον προορισμό σου στεγνός
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η οδήγηση σε συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης είναι επικίνδυνη. Δεν τυχαίο πως παρατηρούνται πολλά ατυχήματα. Επίσης όταν βρέχει, οι πιθανότητες βλάβης στο αυτοκίνητο αυξάνονται αφού η υγρασία επιβαρύνει τη μηχανή και τα ηλεκτρικά συστήματα. Για το λόγο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να πάρουν τις προφυλάξεις τους.

Οδήγηση στη βροχή - 10 βασικοί κανόνες


-Αν είναι αναγκαίο να πας κάπου, σκέψου τις εναλλακτικές διαδρομές για τον προορισμό σου. Δηλαδή δρόμους που συνήθως δεν πλημμυρίζουν. Απαραίτητο και το κινητό για παν ενδεχόμενο.

-Άναψε τα φώτα σου. Έτσι θα αντιλαμβάνονται καλύτερα οι άλλοι. Η ορατότητα είναι περιορισμένη και τα αντανακλαστικά λειτουργούν πιο αργά.

- Μην ανάψεις όμως τα πίσω φώτα ομίχλης γιατί ζαλίζουν τους πίσω οδηγούς και καλύπτουν τα φώτα φρεναρίσματός σου.

-Εννοείται πως οδηγούμε με χαμηλή ταχύτητα.

-Όπου οι δρόμοι είναι ποτάμι, βάλε πρώτη ή δευτέρα, και κινήσου αργά. Μειώνεις την πιθανότητα η υγρασία να περάσει στο ηλεκτρικό σύστημα και να… μείνεις. Ειδικά οι οδηγοί παλαιών αυτοκινήτων οφείλουν να τηρήσουν τον κανόνα αυτό σαν ευαγγέλιο.

- Κράτησε μεγαλύτερη απόσταση -απ’ ότι συνήθως- από το προπορευόμενο όχημα. Το φρενάρισμα στη βροχή απαιτεί περισσότερα μέτρα.

- Αν είσαι αναγκασμένος να μπεις στο «ποτάμι», προσπάθησε να κινηθείς στο ψηλότερο σημείο του δρόμου.

-Μόλις βγεις απ’ το «ποτάμι», έλεγξε ότι λειτουργούν τα φρένα σου.

-Σε περίπτωση που μείνεις, μην ανοίξεις το καπό σε ανοικτό μέρος γιατί θα επιβαρύνεις τη βλάβη. Το ίδιο αν είσαι σε βαθιά νερά και δεν παίρνει μπροστά. Μην επιμένεις, η ζημιά θα γίνει μεγαλύτερη.

-Ψυχραιμία, υπομονή και σεβασμός στους άλλους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!