Πέθανε ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Αγαπητός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Πριν απο λίγο μάθαμε την αποχώρηση απο τη ζωή, του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδράμη από τον αγαπημένο γιο του Δημήτρη… Γεννημένος το 1929 και σπουδαίο στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, έγινε αγαπητός από τις δεκάδες ταινίες που έπαιξε από το 1955 ως το 2010 κι από τον θρυλικό ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975… Εργάτης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης.. Υπήρξε σύζυγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καίτης Παπανίκα με την οποία απέκτησε τον Δημήτρη. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από Τρίτη στο χωριό του… Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε Θόδωρε».

Με αυτά τα λόγια ο Σπύρος Μπιμπίλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε την απώλεια του Θόδωρου Κατσαδράμη.

Ο αγαπητός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος, μας αποχαιρέτησε στα 94 του χρόνια.

O Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1929 στη Δόξα Αρκαδίας. Έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο, αλλά η πλατιά αναγνώριση ήρθε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Ο ταξιτζής μας», που προβλήθηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970.


Ολοκλήρωσε τη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν και ανέλαβε τον πρώτο του θεατρικό ρόλο το 1954, με την παράσταση «Ο ματωμένος γάμος».

Κινηματογραφικά ξεχωρίζει η παρουσία του στις ταινίες: Οι τελευταίοι του Ρούπελ, Για μια χούφτα τουρίστριες, Οι γενναίοι του Βορρά, Ο τρελός τα έχει τετρακόσια, Καπετάν φάντης μπαστούνι, Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ, Ο θαυματοποιός κ.ά.

Σε συνέντευξή του που είχε παραχωρήσει στη Εφημερίδα Espresso τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Θόδωρος Κατσαδράμης είχε πει:

«Τι να τις κάνω τις συνεντεύξεις. Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα που η ζωή του Κατσαδράμη δεν είναι τόσο σημαντική. Σας έδωσα τη συνέντευξη και άνοιξα το σπίτι μου γιατί είστε αρκετά διακριτικοί και ευγενικοί. Άλλωστε δεν γνωρίζω εάν θα προλάβω να δώσω άλλη».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!