Πέθανε ο στιχουργός του Elvis!

Ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από εκατοντάδες pop και rock επιτυχίες πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Miami.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Σε ηλικία 96 χρονών έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Sid Tepper

Ο Sid Tepper είχε γράψει πάνω από 40 τραγούδια του Elvis και πολλά ακόμη για τον Frank Sinatra, τον Jeff Beck και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες.

Ο ταλαντούχος στιχουργός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’40, στο Brooklyn, συνεργάστηκε με τους διασημότερους τραγουδιστές της εποχής του, όπως οι: Elvis Presley, Carl Perkins, Jeff Beck, Herman’s Hermits, Dave Clark Five, Beatles, Perry Como, Andy Williams, Ray Charles και Louis Armstrong.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με τον στιχουργό Roy Bennett, ήταν το τραγούδι «Red Roses for a Blue Lady», για το οποίο ο ίδιος ο Sid Tepper είχε δηλώσει στην εκδήλωση για τα 90α γενέθλιά του, ότι πήρε την έμπνευση όταν χώρισε με τη γυναίκα του «Της έστειλα μερικά κόκκινα τριαντάφυλλα και έγραψα στην κάρτα:  Λυπάμαι, κόκκινα τριαντάφυλλα για μία «μπλέ» (ελεύθερη μετάφραση: στεναχωρημένη) κυρία. Και σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα σκέφτηκα τι ωραίος τίτλος και το τραγούδι γράφτηκε σχεδόν μόνο του».

Η συνεργασία του Sid Tepper με τον Elvis σηματοδότησε την καριέρα του «Βασιλιά»

Ο Sid Tepper συνεργάστηκε πολύ στενά με τον Elvis Presley, την περίοδο που ο Elvis γύριζε τις πολύ επιτυχημένες ταινίες του και πολλά από τα τραγούδια ήταν δικά του.

Για τη συνεργασία του αυτή με τον Elvis, ο ίδιος ο Sid Tepper είχε δηλώσει, σε συνέντευξή του το 2005, ότι «Πιστεύω ότι οι ταινίες του Elvis και τα τραγούδια που ακουγόντουσαν σε αυτές είχαν μία πανίσχυρη συμβολή στην καριέρα του. Εκατομμύρια άνθρωποι των άκουσαν, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γνώριζαν ποτέ το μεγαλείο του Βασιλιά».

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά τραγούδια του Elvis, που σημείωσαν παγκόσμια επιτυχία, σε στίχους Sid Tepper



Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!