Πέθανε ο Νίκος Ταβουλάρης

Πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Νεωρίου και επιχειρηματίας που πρόσφερε στην ελληνική οικονομία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Νίκος Ταβουλάρης έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 93 χρονών

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Νικόλαου Ταβουλάρη, προσθέτοντας πως παρά τα πρόσφατα προβλήματα ο επιχειρηματίας πρόσφερε στην ελληνική οικονομία. «Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του και όχι πάντα υπό εύκολες συνθήκες, αλλά ήταν στη συμπεριφορά του κύριος» σημείωσε κλείνοντας.

Ο Νίκος Ταβουλάρης διετέλεσε αξιωματικός του Στρατού, όπου αποστρατεύθηκε το 1963 οικειοθελώς με τον βαθμό του ταγματάρχη για να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις σε διυλιστήρια και ναυπηγεία, όπου διέγραψε μια «δεύτερη καριέρα».

Υπήρξε στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του Έλληνα μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν κοντά στον Ανδρέα Ανδριανόπουλο αρχικά και στον Αντώνη Σαμαρά στη συνέχεια.

Στη συνέχεια όμως ο Νίκος Ταβουλάρης επέστρεψε και πάλι τις επιχειρήσεις αποκτώντας με ομάδα συνεργατών του τα Ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου και της Ελευσίνας τα οποία ολοκλήρωσε πολλές παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).

Αργότερα ο Νίκος Ταβουλάρης ναυπήγησε δύο επιβατηγά του Αιγαίου («Νήσος Μύκονος», «Νήσος Χίος») και σκάφη ακτοπλοΐας για τις γραμμές της Βενεζουέλας: δύο οχηματαγωγά-επιβατικά πλοία ανοικτού τύπου τα οποία θα δρομολογηθούν στην ακτοπλοΐα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πριν από λίγα χρόνια συναίνεσε στη μεταβίβαση των μετοχών που κατείχε στα Ναυπηγεία στην Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας του ιστορικού ναυπηγείου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!