Πέθανε ο ξεχωριστός ηθοποιός Γιάννης Θωμάς

Με μεγάλη θητεία στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/06/2021
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιάννης Θωμάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1944 στα Ξανθόγεια της Πέλλας. Το 1972 αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Γρηγόρη Βαφιά. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων.

Το τελευταίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού Ανθρώπου και Ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον «Εχθρό του Λαού» του Ίψεν, το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική μας Σκηνή, το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο «ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» του Δημήτρη Βαρτζιώτη κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις, σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η πρόεδρος Χριστίνα Κωτσαντή και τα στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήρια στους οικείους του».
Thomas 4
Σημαντική η παρουσία του και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Θωμάς έπαιξε στις ταινίες «Ένα γελαστό απόγευμα» (1979), «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927» (1980), «Παραγγελιά» (1980), «Το στίγμα»(1982), «Μοίρα» (1990), «Η Αριάδνη μένει στη Λέρο» (1993), «Απόστολος και μόνος ΙΙ»(2006), «Fils de Grece: Τα παιδιά του Εμφυλίου (2015) και «Η Ρόζα της Σμύρνης» που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του στη μεγάλη οθόνη.

Ανάλογη η δράση του και στην τηλεόραση όπου συμμετείχε σε αρκετά σίριαλ: «Μεθυσμένη Πολιτεία», τη «Λωξάντρα», «Η μάχη των πελαργών», «Λούφα και παραλλαγή», «Καρυωτάκης», «Το καφέ της Χαράς», «Θα βρεις το δάσκαλό σου», «Το Κόκκινο Ποτάμι».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!