Πέθανε ο κιθαρίστας του Elvis Presley

(VIDEO) Σε ηλικία 84 ετών, ήταν αυτός που ενέπνευσε τον Keith Richards να γίνει κιθαρίστας!
Πέθανε ο κιθαρίστας του Elvis Presley Getty Images
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο κιθαρίστας του Elvis Presley, Scotty Moore, πέθανε στο σπίτι του στο Nashville των ΗΠΑ, σε ηλικία 84 ετών, όπως διαβάζουμε στο nme.com.

Ο Scotty Moore συνδέθηκε με τον Elvis Presley μέσω του Sam Phillips, ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας Sun κι έπαιξε κιθάρα στο πρώτο single του Elvis, «That’s All Right (Mama)» το 1954.

Μαζί με το μπασίστα Bill Black και το ντράμερ DJ Fontana, η μπάντα τους The Blue Moon Boys έπαιξε σε μια σειρά κλασικών επιτυχιών του Presley, όπως «Jailhouse Rock», «Blue Suede Shoes», «Mystery Train» και «Hound Dog».

Αφού εμφανίστηκε σε τέσσερις ταινίες του Presley, συμπεριλαμβανόμενων και των «Jailhouse Rock» και «GI Blues», ο Scotty Moore απολύθηκε από τη Philips το 1964, έχοντας καταπατήσει το συμβόλαιό του εκδίδοντας ένα solo album, με τίτλο «The Guitar That Changed The World».

Ο Scotty Moore επανασυνδέθηκε με τον Presley το 1968, για το τηλεοπτικό σόου του τραγουδιστή «68 Comeback Special», όπου Moore και Presley παίζουν τη χαρακτηριστική κιθάρα του μουσικού, την Gibson Super 400.

Εκτός από τον Presley, ο Scotty Moore έπαιξε κιθάρα για τους Carl Perkins, Jeff Beck, Ringo Starr και Ronnie Wood.

Ο Keith Richards μάλιστα, δήλωσε πως ο Moore τον ενέπνευσε να γίνει κιθαρίστας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν άκουσα το ‘Heartbreak Hotel’, ήξερα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Ήταν τόσο ξεκάθαρο. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να μπορώ να παίζω και ν’ ακούγομαι έτσι. Όλοι ήθελαν να γίνουν σαν τον Elvis, αλλά εγώ ήθελα να γίνω σαν τον Scotty».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!