Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας

Ο επί χρόνια συνεργάτης του Αθήνα 9.84 έφυγε σε ηλικία 68 ετών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όπως ανακοίνωσε το περιοδικό Αναγνώστης ο Δημήτρης Φύσσας ετοίμαζε για τις 5 Μαρτίου την παρουσίαση του βιβλίου του «Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει».

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Δημήτρης Φύσσας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία και Πολιτική Επιστήμη ενώ άφησε πίσω πλούσιο έργο.

Το «Η γενιά του Πολυτεχνείου. Ένα βιογραφικό λεξικό» (εκδόσεις Δελφίνι, 1993). Έναν χρόνο αργότερα, και πάλι από τις εκδόσεις Δελφίνι το «Αυστηρώς ακατάλληλον. Προγράμματα αθηναϊκών κινηματογράφων σεξ. Συμβολή στην Κοινωνιολαογραφία».

Τη δεκαετία του 2000 εκδίδει τα πρώτα λογοτεχνήματά του: Τα διηγήματα με τίτλο «Αγύριστο κεφάλι», το 2004 και, τον επόμενο χρόνο, το μυθιστόρημα «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος», και τα δύο από τις εκδόσεις Εστία.

Το 2008, από τις εκδόσεις Γνώσεις εμφανίζεται το μυθιστόρημά του εναλλακτικής ιστορίας, με τίτλο «Στρατιώτης του Χριστού. Ημερολόγιο δυσμετάφραστο». Την ίδια χρονιά, στις εκδόσεις Γιαου. Κε. παρουσιάζει συλλογή ποιημάτων, την «Οι αστικοί χώροι είναι ποίηση από μόνοι τους. Ποιήματα 1972-2008».

Το 2012 επανέρχεται στις εκδόσεις Εστία, με το μυθιστόρημα «Ο αναγνώστης του Σαββατοκύριακου» και τον επόμενο χρόνο εμφανίζει την έρευνα «Τα σινεμά της Αθήνας 1896 – 2013. Ιστορίες του αστικού τοπίου» καθώς και την ποιητική συλλογή «Της καύλας + Ου φωνητά. Βωμολοχικά ποιήματα και βωμολοχικές παρωδίες».

Νέο μυθιστόρημά του, με τίτλο «Ο κηπουρός κι ο καιροσκόπος» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Εστία το 2014 καθώς και το μυθιστόρημα «Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης», το 2015.

Η ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

Ο θάνατος του συγγραφέα, δημοσιογράφου και μέλους της Εταιρείας μας, Δημήτρη Φύσσα, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και γέμισε θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν, προσωπικά ή μέσω των κειμένων του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!