Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Όσα δήλωσαν οι υπουργοί προσερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στην τελική ευθεία για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους μπήκαν τα 63 μέλη της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού ο οποίος έφτασε πεζός από το Μέγαρο Μαξίμου στη 1 μετά το μεσημέρι.

Από τους 63 υπουργούς και υφυπουργούς οι 62 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε πολιτικό όρκο.

«Επιτρέψτε μας να σας ευχηθούμε καλό δρόμο με δύναμη και κουράγιο» είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας όλων των υπουργών και υφυπουργών ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής του πρωτοκόλλου με πρώτους να βάζουν την υπογραφή τους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αμέσως μετά ακολούθησε ως πρώτος τη τάξει υπουργός ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και αμέσως μετά ο υπουργός Εξωτερικών. Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ στη συνέχεια υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας

Οι δηλώσεις των υπουργών προσερχόμενοι στο Προεδρικό

Για μεγάλη τιμή και ευθύνη έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, Τζένη Μπαλατσινού.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, και τα δύο παιδιά τους.

Συνεχίζουμε την καλή δουλειά που έχει γίνει, βασική προτεραιότητα είνα η καταπολέμηση της ακρίβειας και να βοηθήσουμε το επενδυτικό περιβάλλον για να έρθει επενδύσεις και ανάπτυξη, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας λέγοντας ότι έχει γίνει καλή δουλειά από τον Άδωνι Γεωργιάδη και προσθέτοντας ότι χωρίς τη σύζυγό μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά» είπε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικό» τον διάδοχό του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σηκωμένα μανίκια για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού για ασφάλεια και ευμερία δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!