Οι Έλληνες της Γενεύης στο πλευρό των εγκαυματιών στο Μάτι

(VIDEO) Η Ελληνική Κοινότητα Γενεύης και ο Συλλόγος Ελλήνων Γενεύης προσφέρουν χρηματική βοήθεια, ελπίδα και Ελβετική Τεχνογνωσία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πριν ένα περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2018, ξεκίνησε η πρωτοβουλία «Aide pour la Gréce» για τους εγκαυματίες στο Μάτι Αττικής.

Στον τραπεζικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε η συνδρομή των μελών ΕΚΓ, ΣΕΓ ως και άλλων φιλελλήνων υπήρξε εντυπωσιακή.

Το ΔΣ της ΕΚΓ ήρθε σε επαφή με το ΣΕΚΜΑ (Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων -Μάτι Αττικης) μέσω των εθελοντών μελών της Μαρίνας Καρύδα και Αλέξη Ανδρονόπουλου, με σκοπό μέρος του ποσού που συγκεντρώθηκε να διατεθεί για την βοήθεια ατομικών αναγκών των εγκαυματιών, όπως χρηματική κάλυψη ενοικίων, βοήθεια στο σπίτι κλπ.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του ο Petros Dafniotis στη σελίδα του ΣΕΓ στο facebook:

«Χάρη στην θέση και την συνεχή επαφή με τα διαφορετικά καινοτόμα τμήματα του CHUV (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καντονιου του Vaud), η γραμματέας της ΕΚΓ, κυρία Λήδα Κυπριώτου, ήρθαμε σε επαφή με την fondation Flavie (association suisse romande pour les victimes des brûlures) και το Κέντρο της Suisse-Romande για τους εγκαυματίες στο CHUV(Centre Romand pour les Brûlés) όπου εφαρμόζονται νέες μέθοδοι για ίαση εγκαυματιών.
Αποφασίστηκε το υπόλοιπο του χρηματικού ποσού να διατεθεί για την οργάνωση και υλοποίηση επίσκεψης και επέμβασης επί τόπου στην Ελλάδα τριών εξειδικευμένων φυσιοθεραπευτών της Flavie/CHUV που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Σε συνεργασία με το ΣΕΚΜΑ, το κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «Θησέας» και με την ελληνίδα πλαστική χειρουργό Δρ. Μπέτση οργανώθηκε η επέμβαση των τριών φυσιοθεραπευτών στις 19 και 20 Ιούλιου στην Αθήνα. Οι τρεις Ελβετίδες φυσιοθεραπεύτριες προσέφεραν τις καινοτόμες πρακτικές τους σε 28 εγκαυματίες, μοιράστηκαν τις γνωσεις τους με Έλληνες φυσιοθεραπευτες και έφεραν υλικά για την επούλωση και αποκατάσταση των εγκαυμάτων. Το ξενοδοχείο «Μάτι» προσέφερε τη διαμονή των φυσιοθεραπευτών. Τα γεύματα και οι μετακινήσεις τους καλύφθηκαν από το Ίδρυμα Λάτση. Η ΕΚΓ και ο ΣΕΓ προσέφεραν τα αεροπορικά εισιτήρια και οργάνωσαν το όλο εγχείρημα.

Δύο από τα μέλη του συμβουλίου μας, οι κύριες Γιάννα Megevand και Τούλη Rimer βρέθηκαν στο κέντρο Θησέας. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς το έργο των τριών φυσιοθεραπευτών υπήρξε καταλυτικό, τόσο για τους εγκαυματίες όσο και για τους ειδικούς.

Οι εγκαυματίες που συνάντησαν τις φυσιοθεραπεύτριες έλαβαν γνώση και διδάχθηκαν νέες τεχνικές για την αποκατάσταση τους.

Στο τέλος δόθηκε συνέντευξη τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας μας είναι:
· Η προσφορά εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης στους εγκαύματιες για την ανακούφιση του πόνου και την καλύτερη ίαση τους.
· Η δημιουργία μιας γέφυρας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας στα θέματα περίθαλψης εγκαυματιών και επιστημονικής κατάρτισης του ελληνικού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού μέσω πρακτικών ασκήσεων, ημερίδων, συνεδριών κλπ
· Η δημιουργία ενός συλλόγου ή κέντρου αποκατάστασης εγκαυματιών στην Ελλάδα που θα προσφέρει ιατρική, ψυχολογική, νομική, κοινωνική καθοδήγηση και υποστήριξη καθώς και πρόληψη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ίδρυμα Flavie, το CHUV, και ιδιαίτερα και τις κυρίες Anne-Catherine Martinella, Ilaria Philipossian-Eppi και Carolina Sequeira που δέχτηκαν με πολυ ενθουσιασμό και χαρά να βοηθήσουν τους συμπατριώτες μας.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Γενεύης και του Συλλόγου Ελλήνων Γενεύης για την γενναιοδωρία τους, την στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!