Ο Υφυπ. Αθλητισμού Κροατίας εναντίον των Ελληνικών Αρχών

Τα έγγραφα που «προμήνυαν» τα αιματηρά επεισόδια
Ο Υφυπ. Αθλητισμού Κροατίας εναντίον των Ελληνικών Αρχών EUROKINISSI
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/08/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Πέτρος Γεράσιμος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ντοκουμέντα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας δείχνουν πως η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε για την έλευση των χούλιγκαν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Κροατίας, Τόμισλαβ Ντρούζακ, σε δηλώσεις του στην κροατική τηλεόραση HTV ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές και δη, η αστυνομία της χώρας μας, είναι οι κύριοι αρμόδιοι για όσα δεν απεφεύχθησαν.

Ο ίδιος τόνισε πως «οι υπηρεσίες και οι δικοί μας θεσμοί έκαναν τη δουλειά τους όσο καλύτερα γινόταν», ενώ συμπλήρωσε πως και οι αντίστοιχες αρχές του Μαυροβουνίου ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ακόμη και για τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων με τα οποία έρχονταν οδικώς οι χούλιγκαν.

Τα έγγραφα από τις αρχές του Μαυροβουνίου
doc 1
doc 2
«Εκτός βεβαίως από αυτούς που το ξεκίνησαν, σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς βλέπω πως ενοχοποιούνται οι ελληνικές αστυνομικές υπηρεσίες σχετικά με τις παραλείψεις τους και τον τρόπο που δεν λειτούργησαν» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ωστόσο όπως μεταφέρει το μέσο HRT, οι δημοσιογράφοι του άσκησαν κριτική για «μεταφορά ευθυνών» σχετικά με την πρόληψη απέναντι στον χουλιγκανισμό εντός της χώρας.

Στη συνέχεια, ο Ντρούζακ δήλωσε πως το υπουργείο που εκπροσωπεί προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με το δικό μας, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, αλλά όπως είπε ελπίζει να γίνει «μέσα στις επόμενες ώρες».

Ο Υφ. Αθλητισμού της Κροατίας προσπάθησε μάλιστα να αποδώσει το μακελειό σε «ένα γενικότερο φαινόμενο βίας που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και σε όλους τους αθλητικούς χώρους».

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Δεν εφεύραμε εμείς τις ταραχές. Είναι μια διεθνής τάση», είπε ενώ επεσήμανε: «Ωστόσο αυτό το μοιραίο γεγονός μπορεί να είναι η στιγμή ή το έναυσμα για να δοθεί τέλος στον χουλιγκανισμό».

Ο Κροάτης υφυπουργός δήλωσε ακόμη πως «αυτοί δεν είναι οπαδοί, είναι ντροπιαστικό να εξισώνονται με οπαδούς. Είναι αστικοί τρομοκράτες», ανέφερε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!