Μειώνονται τα πρόστιμα για τα ποτά «μπόμπες» με υπουργική απόφαση;

(Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε). Τη συγκεκριμένη είδηση τη διαβάσαμε και τη ξαναδιαβάσαμε γιατί πιστεύαμε ότι κάτι δεν…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/05/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
καταλάβαμε καλά.  Κάτι που μάλλον όμως δεν ισχύει προς έκπληξή μας. 

Με βάση όσο αναφέρει το protothema.gr το ΥΠΑΝ προωθεί σχετική τροπολογία διότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παρασκευή ποτών και αποσταγμάτων δεν μπορούν να καταβάλουν τα υψηλά μέχρι σήμερα πρόστιμα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μειώνεται το ύψος των προβλεπόμενων προστίμων σχετικά με παραβάσεις «στην παραγωγή, εμπορία, κλπ αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων από 500 ευρώ σε 300 ευρώ, από 1500 ευρώ σε 1.000 ευρώ και από 3.000 ευρώ σε 2.000».

Το υπουργείο δικαιολογεί την ρύθμιση, σημειώνοντας στην αιτιολογική έκθεση πως κρίνεται αναγκαία «δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της δομής της ελληνικής ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας που -κατά μέγα μέρος- αποτελείται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και ως εκ τούτου αδυνατούν να καταβάλουν τα επιβαλλόμενα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία σωρεύονται ως ανείσπρακτες οφειλές».

Στην ίδια ρύθμιση παρέχεται και στα αποσταγματοποιεία που συλλειτουργούν με οινοποιεία και διαθέτουν εμφιαλωτήριο οίνων, η δυνατότητα της εμφιάλωσης των παραγομένων από αυτά αποσταγμάτων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!