Μεγάλη φωτιά στην Αττική - Κάηκαν σπίτια στην περιοχή Κερατέας - Αναβύσσου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Σαρωνικού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/09/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κερατέα. Δόθηκε άμεσα εντολή να εκκενωθούν Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια και πολλοί μικροί οικισμοί ενώ νωρίτερα την Τετάρτη ο δήμαρχος, Πέτρος Φιλίππου, κήρυξε το Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των οικισμών Φέριζα, Ολυμπος, Μόγριζα, ενώ το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Παλαιά Φώκαια.

Επίσης εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην Φέριζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι' αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.
a fotia keratea 9 9 20
Στο μέτωπο επιχειρούν αυτή τη στιγμή 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, έχουν καεί ήδη κάποια σπίτια και καταβάλλεται προσπάθεια για να μην κινδυνέψουν άλλες κατοικίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

Το μεσημέρι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Σαρωνικού.

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση και εντολή εκκένωσης των οικισμών «Αγιος Παντελεήμονας» και «Αρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του «112» λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Φέριζα Κερατέα.
alert112

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!