Καθηγητής του ΕΚΠΑ είπε «μαϊμού» τον Γ. Αντετοκούνμπο - Παύθηκε από τη θέση του

Άμεση αντίδραση του υπουργείου Παιδείας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία ανάρτηση στο Twitter ξεσήκωσε θύελλα σε βάρος του καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνου για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνου Καλέμη, που αποκάλεσε δημοσίως «μαϊμού» τoν Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή», φαίνεται να έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Καλέμης, κάτω από την ανάρτηση της είδησης από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Α ναι, παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα. Ο αχάριστος».
1648906 antetokounmpo ratsistiki epithesi 1
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε έρευνα για το περιστατικό

Λίγα λεπτά αργότερα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στο Twitter πως ο κ. Καλέμης απομακρύνεται άμεσα από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί από το 2017.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές», καταλήγει στην ανάρτησή της η υπουργός.

Αφορμή για το ρατσιστικό σχόλιο στάθηκε μία πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην οποία μεταξύ άλλων σχολίαζε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα λευκών, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους με το δικό μου χρώμα».

Το δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας
1648914 ratsistiki epithsi antetokounmpo 12.png

Η συνέντευξη του Αντετονκούμπο

«Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό», εμφανίζεται να λέει ο σούπερ σταρ του NBΑ για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ στο TNT.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό. Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε». 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!