Η Φίνος Φίλμς θυμάται τον ιδρυτή της

44 χρόνια από τον θάνατό του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με μια ανάρτηση και ένα video η θρυλική εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών θυμάται τον ιδρυτή της Φοιλοποίμενα Φίνο που έφυγε σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια

Η ανάρτηση:

Φιλοποίμην Φίνος: ο μεγαλύτερος οραματιστής της 7ης τέχνης στην Ελλάδα. Όσοι είχαν την τύχη να εργαστούν κοντά του, ήταν μάρτυρες μιας εφευρετικής προσωπικότητας, με διανοητική οξύτητα και προσήλωση στον στόχο του.

Ήταν τελειομανής, σε σημείο που οι απαιτήσεις που είχε πρωτίστως από τον εαυτό του και κατ’ επέκταση από τους άλλους, τον ανάγκαγκαζαν να ξεπερνάει όρια και αντοχές. Δεν τον ένοιαξε ποτέ η δόξα. Μοναδική του έγνοια ήταν να εξελίξει και να διευρύνει τον ελληνικό κινηματογράφο. Με αυτήν την σκέψη κοιμόταν και ξύπναγε. Αυτή η αφοσίωση και το μεράκι ήταν που ενέπνευσε όποιον βρισκόταν δίπλα του, ξετυλίγοντας έτσι σε όλους, τον καλύτερο εαυτό τους.

Σήμερα, 44 χρόνια από τον θάνατο του Φίνου, μοιραζόμαστε μαζί σας ένα μικρό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Νίκου Καββουκίδη «Η Δύναμη της Εικόνας», που ξεχειλίζει από αγάπη και εκτίμηση για τον μεγάλο μας ιδρυτή.
#remembering #finos #filopoimin #nikoskavoukidis #greekhollywood

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!