Φωτογραφίες από την πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση στην Αθήνα

Συγκέντρωση νωρίτερα στο υπουργείο Πολιτισμού, και πορεία σε υπουργείο Υγείας και Εργασίας
Φωτογραφίες από την πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση στην Αθήνα Φωτο: NDP Photo Agency
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μεγάλη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με συγκέντρωση νωρίτερα στο υπουργείο Πολιτισμού, και πορεία σε υπουργείο Υγείας και Εργασίας.

Το βασικό αίτημα της συγκέντρωσης ήταν το άνοιγμα των χώρων Πολιτισμού μαζί με την εστίαση και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), το μέγεθος της καταστροφής στον κλάδο του Πολιτισμού αποτυπώνει το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίζοντας την μείωση του κύκλου εργασιών για το 2020 στο αστρονομικό ποσοστό του 88,2%.

Τονίζεται επίσης ότι πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί ημερομηνία επανέναρξης του πολιτισμού, όπως ζητούν δημιουργοί, εργαζόμενοι ώστε να μπορέσει να γίνει ο απαραίτητος, τουλάχιστον δίμηνος, προγραμματισμός.

Μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες, ζητούν τη στήριξη στον κλάδο του πολιτισμού για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις της κρίσης και εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα μειωμένης χωρητικότητας» αλλά και τη «δημιουργία υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους χώρους Πολιτισμού, όπως επίσης και για τις καλλιτεχνικές σχολές (δραματικές, χορού, ωδεία)».

Οι καλλιτέχνες επισημαίνουν εξάλλου, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβλέπει το γεγονός ότι το άνοιγμα του Πολιτισμού δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, προϋποθέτει προετοιμασία, σχέδιο και χρόνο. Αν αυτό το σχέδιο δεν καταρτιστεί τώρα, η θερινή σεζόν θα είναι άλλη μία χαμένη σεζόν και θα φέρει τον κλάδο στο χείλος της οριστικής καταστροφής».

Δείτε φωτογραφίες (NDP Photo Agency):

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!