Φωτιές στη Μαγνησία - Η κατάσταση σε Ρόδο και Κέρκυρα

Μάχη με τις φλόγες για άλλη μία μέρα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/07/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μία μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας εν μέσω καύσωνα. Τα πιο εκτεταμένα πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στη Ρόδο, όπου για ένατη μέρα επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και στην Κέρκυρα όπου συνεχίζεται η μεγάλη κινητοποίηση και ο αγώνας κατά των αναζωπυρώσεων.

Ειδικότερα, στη Ρόδο τα πιο σοβαρά πύρινα μέτωπα είναι δύο, ενώ η κατάσταση είναι κρίσιμη για ακόμη μια μέρα στο Βατί,τη στιγμή που έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για σειρά περιοχών.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, δύο είναι τα ενεργά μέτωπα και εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού. Το πρώτο κατευθύνεται από το χωριό Παλιά Περίθεια προς το Λαύκι και το δεύτερο κοντά στην Ημερολία, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου να την περάσουν οι φλόγες τον οικισμό.

Βελεστίνο Μαγνησίας

Μεγάλη η κινητοποίηση στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, έξι οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Στην εκκένωση της περιοχής Άγιος Γεώργιος Φερρών προχώρησαν οι Αρχές με μήνυμα από το 112, με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ της Μαγνησίας να αναφέρουν ότι σπίτια στην περιοχή έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Στην υπόλοιπη χώρα

Στο μέτωπο της Καρύστου, στην περιοχή Πλατανιστός, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρο και 36 οχήματα.

Στα Δερβενοχώρια είναι καλύτερη εικόνα, με μικρές εστίες, ενώ επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 41 οχήματα.

Πυρκαγιά μαίνεται και στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, σε αγροτοδασική περιοχή, όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!