Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται 6 οικισμοί

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/07/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μηνύματα από το 112 εστάλησαν, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, σε κατοίκους περιοχών στη Μαγνησία, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου. Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού.

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καστράκι εκκενώστε τώρα προς Μικροθήβες. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή.

Πάνω από 50.000 στρέμματα έχουν καεί

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Βόλου, υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ζητήματα για άμεσες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα σε Χαλκιδική - Βοιωτία

Φωτιά σε ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Προηγήθηκε η φωτιά στην Νικήτη, εστία που πλέον έχει οριοθετηθεί.

Η νέα φωτιά στη Χαλκιδική εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (27.07.2023) στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα σε έκταση με ξερόχορτα και δέντρα με ελιές. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Λίγο μετά τις 4 και αυτή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά και στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση και έκαιγε ελιές και πουρνάρι. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!