Exit Poll: Προς αυτοδυναμία της ΝΔ - Έως 9 κόμματα στη Βουλή

Δείτε αναλυτικά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/06/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τις συμμετέχουσες εταιρείες, οι εκτιμήσεις του αποτελέσματος των εκλογών του Exit Poll ακριβώς στις 19:00 την ίδια ώρα που έκλεισαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια.

Πιο αναλυτικά:

Νέα Δημοκρατία 40% - 44%
ΣΥΡΙΖΑ 16,1 - 19,1%
ΠΑΣΟΚ 10% - 13%
ΚΚΕ 7,2% - 9,2%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4% - 6%
Ελληνική Λύση 2,3% - 4,3%
ΝΙΚΗ 2,3% - 4,3%
Πλεύση Ελευθερίας 2% - 4%
ΜέΡΑ25 2% - 4%

Αυτό που αποτυπώνεται στο κοινό exit poll είναι ότι η ΝΔ συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει απώλειες, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μικρή άνοδο, ενώ το μεγάλο σοκ των εκλογών είναι οι Σπαρτιάτες, κόμμα το οποίο έχει στηρίξει ανοιχτά ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

Επίσης, σύμφωνα με το exit poll υπάρχει ένα θρίλερ στα μικρά κόμματα με τη ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 να δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή. Όπως τονίζουν και οι δημοσκόποι για κάποια κόμματα θα πρέπει να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα.

Εάν επαληθευτούν τα δημοσκοπικά ευρήματα, η ΝΔ μπορεί να κερδίσει οριακά κάτω από 160 έδρες σε εννιακομματική Βουλή, πάνω από 160 έδρες εάν οκτώ κόμματα περάσουν το κατώφλι του κοινοβουλίου και πάνω από 165 βουλευτές σε επτακομματική Βουλή.

Το exit poll διενεργήθηκε για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse). Στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!