Eurovision: Εξώδικο στην ΕΡΤ από την Μελίσσα Μαντζούκη

Ζητά να μάθει πώς ψήφισε κάθε μέλος της επιτροπής
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Εξώδικο μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Ζωτιάδη, απέστειλε στην ΕΡΤ η τραγουδίστρια Μελίσσα Μαντζούκη η οποία ζητά να πληροφορηθεί πώς ψήφισε κάθε μέλος της επιτροπής που εξέλεξε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision. 

Παράλληλα, ζητά να λάβει επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων.

Το γεγονός σχολίασε ο Τζώνη Καλημέρης ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. «Δεν έχω ξαναδεί εξώδικο αλλά έχω υπάρξει πολλές φορές στην ΕΡΤ με εντάσεις και φασαρίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το φάουλ που είδα εγώ είναι ότι επειδή ήταν τρεις οι συμμετοχές και η μία αποσύρθηκε, για κάποιο λόγο ψηφίστηκαν και οι τρεις»,  σχολίασε ο Τζώνη Καλημέρης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Μελίσσας Μαντζούκη, Χρήστος Ζωτιάδης, επισήμανε ότι «η διαδικασία κατάφωρα δεν τηρήθηκε», εξηγώντας ότι η εντολέας του έλαβε λιγότερους βαθμούς από το μίνιμουμ. «Δεν μιλάμε για απλή αδικία. Η διαδικασία έπρεπε να τηρηθεί και εδώ κατάφωρα δεν τηρήθηκε. Η ελάχιστη βαθμολογία που θα μπορούσε να λάβει από την κριτική επιτροπή ήταν οι 560 βαθμοί, εάν λάμβανε από όλους τους κριτές την ελάχιστη βαθμολογία και όχι 440 που τελικά έλαβε. Πέρα από ηθικό, είναι και νομικό το θέμα», επεσήμανε ο δικηγόρος στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Υπενθυμίζεται ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στη Eurovision ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!