Έστησαν χριστουγεννιάτικο πάρτι στον Ερυθρό Σταυρό

(VIDEO) Ενώ τα φορεία περνούσαν με ασθενείς - ΕΔΕ διέταξε ο Χρυσοχοΐδης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/12/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για γιορτή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών από τους εργαζόμενους σε κενρικό χώρο της εγκατάστασης, διέταξε η 1η ΥΠΕ κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικότερα από την 1η ΥΠΕ Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Απορίες και αντιδράσεις

Η... διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 20ης Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, για τους εργαζόμενους.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε, αποτυπώνει με έναν μάλλον σουρεαλιστικό τρόπο... ένα λαϊκό γλέντι να βρίσκεται σε εξέλιξη στον κεντρικό χώρο του νοσοκομείου, με εργαζόμενους να συμμετέχουν την ώρα που οι τραυματιοφορείς συνεχίζουν ο κανονικά να μεταφέρουν ασθενείς σε κλινικές, εργαστήρια ή χειρουργεία, περνώντας μάλιστα μπροστά από την ορχήστρα και πίσω από όσους χορεύουν!

Στο επίκεντρο του χορού και του γλεντιού φαίνεται να βρίσκεται η διοικήτρια του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, κυρία Ελπινίκη Ταβιανάτου, πυροδοτώντας απορίες και αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γιορτινό κάλεσμα δεν ξάφνιασε ιδιαίτερα το προσωπικό, καθώς η διοικήτρια τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, είτε παροτρύνοντας για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης είτε οργανώνοντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η πρόσκληση θα αφορούσε τη μεγάλη μεθεόρτια εκδήλωση που διοργανώνει κάθε Ιανουάριο στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου κόβοντας βασιλόπιτα, βραβεύοντας τους αριστούχους μαθητές και φοιτητές των οικογενειών που εργάζονται στον Ερυθρό Σταυρό και προσφέροντας δώρα στους εργαζόμενους.

Ωστόσο, η πραγματικότητα που τους περίμενε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2023 ήταν διαφορετική. Είχε οργανωθεί μια γιορτή για τον αποχαιρετισμό του 2023. Ορχήστρα με δύο μουσικούς, πρόγραμμα όχι χορωδίας αλλά τραγούδια λαϊκά και κεφάτα, μπουφές με φαγητό και αναψυκτικά, υποδέχονταν τους εργαζόμενους που κατέφθαναν διστακτικά στην είσοδο για τη γιορτή, όπου τους περίμενε η κυρία Ταβιανάτου.

Ξεπερασαν και τους Monty Python

Το σκηνικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες του Διαδικτύου που σχολίασαν με αποτροπιασμό, αλλά και καυστικότητα το γεγονός. 

«Σε εφημερία το προσωπικό στον Ερυθρό Σταυρό χορεύει στο τσακίρ κέφι, μερικοί περίεργοι παίζουν κιθάρες λες και είναι σε κουτούκι και στην μέση κάτι μελλοθάνατοι περνάνε σε φορεία. Μιλάμε ότι έχουμε ξεπεράσει και τους Monty Python…», σχολίασα εύστοχα ένας χρήστης, ενώ άλλος έγραψε: «Νέος διοικητής στον Ερυθρό Σταυρό αναλαμβάνει ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, καθότι χάσαμε νωρίς τον Στιβ Κακέτση»

«Καλή η ατμόσφαιρα στον Ερυθρό Σταυρό, πέρασα πριν λίγο από κει, αλλά παίζουν μόνο ελληνικούρες και χρεώνουν 15€ το ποτό.Ξέρει κανείς κάνα εφημερεύον νοσοκομείο, έστω και κλινική που να παίζουν ροκιές; (ας είναι και αφτεράδικο με είσοδο)», έγραψε ένας τρίτος χρηστης, ενώ άλλη χαρακτήρισαν ντροπή και κατάντια το σκηνικό.

Δείτε το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια: 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!