Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Ανακοίνωση κατά Μπέου

«Πάρτε μέτρα»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καλεί τις αρμόδιες αρχές σε συντονισμό και άμεση λήψη κατάλληλων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την εξάλειψη κάθε διάκρισης που αφορά στα ζητήματα του γάμου, της αναδοχής, της τεκνοθεσίας και της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου των πολιτών.

Αφορμή για την ανακοίνωσή της είναι οι πρόσφατες ομοφοβικές-ρατσιστικές δηλώσεις του επανεκλεχθέντα δημάρχου Βόλου, κ. Αχ. Μπέου. Όπως σημειώνεται, η Αρχή καταδικάζει τις δηλώσεις αυτές όπως και κάθε ρατσιστική έκραση μίσους και βίας, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνη αλλά και τη λήψη μέτρων από τις Αρχές.

Ακόμη, απευθύνει ισχυρή σύσταση προς κάθε πρόσωπο που κατέχει δημόσιο αξίωμα να απέχει από κοινωνικά εμπρηστικές δηλώσεις και από ρητορική μίσους και ρατσισμού προς συγκεκριμένες ομάδες, όπως η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ή κατά πρόσωπο στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων λόγω φυλετικών ή άλλων χαρακτηριστικών τους. Επίσης ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕΣΡΜ) και την ανασύσταση – αναβάθμιση του ρόλου του.

Σημειώνεται πως οκτώ ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις έχουν κινηθεί εναντίον του Αχ. Μπέου με αφορμή τις ομοφοβικές δηλώσεις του και τη στοχοποίηση του κ. Κασσελάκη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!