Eπίδομα 800 ευρώ Μάιο και Ιούνιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο παράτασης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/04/2020
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Ελλάδα θα αναπτύξει μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου και θα θέσει σε κίνηση έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δισεκ. ευρώ ώστε η υγειονομική κρίση να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία. Ένα συνολικό πακέτο ύψους 24 δισεκ. ευρώ δηλαδή περίπου 13% του ΑΕΠ του 2019…

Ήδη εφαρμόζονται τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ προωθείται η επανάληψή τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως τα δημοσιονομικά μέτρα φθάνουν μέχρι και 14 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ καλύπτει μία περίοδο 45 ημερών μέχρι και τις 15 Μαΐου. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης προς επιχειρήσεις -που είτε έκλεισαν με κρατική εντολή είτε θεωρούνται ουσιαστικά πληττόμενες από την κρίσης και θα παραμείνουν κλειστές- να επεκταθεί. Βέβαια εκείνες που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους δεν θα περιλαμβάνονται στους νέους ΚΑΔ που θα ανακοινωθούν.

Όπως επίσης δήλωσε ο υπουργός Εργασίας η πληρωμή του έκτακτου επιδόματος θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!