Ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Άλκη σε όλα τα γήπεδα

Αφιερωμένο στον 19χρονο νεκρό το πανό της ομάδας του Παναιτωλικού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στη σκιά της δολοφονίας του δεκαεννιάχρονου φίλαθλου του Άρη Άλκη Καμπανού, μετά από απόφαση της Super League, χθες, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων της 22ης αγωνιστικής, οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων φόρεσαν φανέλες με τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου παιδιού: «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο». Επίσης, στο 19ο λεπτό, σταμάτησαν όλα τα παιχνίδια προκειμένου να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο παιχνίδι μεταξύ του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, όπου οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας αγωνίστηκαν έχοντας στις φανέλες τους το όνομα «Άλκης», ενώ οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Παναιτωλικός ανάρτησαν ένα συγκλονιστικό πανό με τον Τίτορμο (το έμβλημα του Παναιτωλικού), να κρατά τον δολοφονημένο Άλκη στην αγκαλιά του.
Panaitolikos gia alki
Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο Τίτορμος ήταν ένας θρυλικός βοσκός της Αιτωλίας, γνωστός στην Αρχαιότητα για τη νίκη του πάνω στον Μίλωνα τον Κροτωνιάτη, ο οποίος με τη σειρά του ήταν ο πιο επιτυχημένος παλαιστής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η μονομαχία μεταξύ του Μίλωνα και του Τίτορμου, ωστόσο, δεν ήταν ένας συνηθισμένος αγώνας πάλης. Σύμφωνα με τον Κλαύδιο Αιλιανό, οι αντίπαλοι σύγκριναν τις δυνάμεις τους σε ένα άγριο Αιτωλικό τοπίο, ενώ σήκωναν ή πετούσαν πέτρες, ή πιάνοντας ταύρους. Νικημένος, ο Μίλωνας επαίνεσε τον νικητή ως «τον δεύτερο Ηρακλή». Ο Τίτορμος, που θεωρείται ο ισχυρότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ, πιστεύεται ότι κατοικούσε στα πιο απομακρυσμένα μέρη της περιφερειακής Αιτωλίας. Από τον 5ο αιώνα π.Χ., ο θρύλος του χρησίμευσε για την ενίσχυση της εθνοτικής ταυτότητας της Αιτωλίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!