Ελεύθερο διαδίκτυο σε 19 αρχαιολογικούς χώρους & μουσεία

3G/4G/Wi-fi σε 19 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, καθώς και σύνδεσης με το διαδίκτυο, μέσω τεχνολογιών 3G/4G/Wi-fi. Οι επισκέπτες θα έχουν ελεύθερο διαδίκτυο (internet), καθώς και τεχνολογία που θα διευκολύνει την εγκατάσταση ψηφιακών εφαρμογών ξενάγησης και περιήγησης.

Ελεύθερο διαδίκτυο


Οι παραπάνω παροχές θα γίνουν πραγματικότητα μετά την αποδοχή, από πλευράς Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), της σχετικής πολιτιστικής χορηγίας της Cosmote που αφορά το Ακρωτήρι Θήρας, τη Δήλο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Ακρόπολη Λίνδου, την Κνωσό, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, το Σούνιο, την Ακρόπολη Μυκηνών, τη Σπιναλόγκα, τους Βασιλικούς Τάφους Αιγών, τη Δωδώνη, την Αρχαία Κόρινθο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, επισήμανε τη χρησιμότητα της διαδικτυακής σύνδεσης στις Κυκλάδες και ειδικά στη Δήλο, καθώς εκεί ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι ελλιπής: «Είναι ζήτημα ανθρωπιστικό να υπάρχει αυτή η σύνδεση στη Δήλο».

Η παροχή θα λειτουργήσει αρχικά στο Ακρωτήρι Θήρας, στη Δήλο, στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος και σε άλλους, εκτός των 19, χώρους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!