Έφυγε ο κιθαρίστας και «κρυφός Άγιος» Γιώργος Γραβιάς

Μόλις στα 51 του χρόνια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στις 8 Ιανουαρίου ο Γιώργος Γραβιάς, κιθαρίστας και γνώστης της παραδοσιακής μουσικής άφησε την τελευταία του πνοή.

Άνθρωπος «χαμηλών τόνων», «κρυφός Άγιος» όπως τον χαρακτηρίζει ο συνεργάτης του Μανώλης Καρπάθιος, ήταν γραμματέας του συλλόγου «Ορθόδοξη Πορεία» και πατέρας ενός παιδιού.

Γεννήθηκε στο χωριό Σγάρα της Άρτας, το 1967. Ξεκίνησε τις σπουδές του στον Οίκο Τυφλών Καλλιθέας και στην συνέχεια τελείωσε το γυμνάσιο και το λύκειο στον δήμο Ζωγράφου. Από τα μαθητικά του χρόνια αυτό έδειξε το ταλέντο του στην κιθάρα όπου πραγματοποίησε κλασικές σπουδές. Εργάστηκε ως τηλεφωνητής στον ΟΤΕ όπου πήρε ενεργά μέρος στο πολιτιστικό συγκρότημα του συλλόγου των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Παράλληλα δούλεψε σε διάφορα κέντρα και μουσικές σκηνές, ενώ συνόδεψε καταξιωμένους καλλιτέχνες του λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού. Ο Γραβιάς σε κέρδιζε με τον χαρακτήρα και την αξιοπρέπειά του. 

Το 2007 παρουσίασε την δισκογραφική του δουλειά «Αίμος», μία συλλογή παραδοσιακών τραγουδιών με σύγχρονη διασκευή και προσωπικό ύφος.

Στην ηχογράφηση συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιάννης Κωνσταντινίδης μπάσο, Πλήκτρα: Μανώλης Καρπάθιος κανονάκι: Μανώλης Κόττορος βιολί: Βασίλης Οικονόμου κρουστά: Βασίλης Μπακαγιάννης φλογέρα, καβάλι, κλαρίνο.

Φωνητικά έκανε η Μαρίνα Μανωλάκου. Η ενορχήστρωση έγινε από το Γιάννη Κωνσταντινίδη και η επιμέλεια παραγωγής από το Μανώλη Καρπάθιο.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!