Έφυγε η «ψυχή» των Blue Οyster Cult

Υπήρξε μάνατζερ, παραγωγός, δημιουργός, εμπνευστής του περίφημου συμβόλου τους, ψυχή και έκτο μέλος της μπάντας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Sandy Pearlman ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο της μουσικής.

Δυστυχώς δε μένει πια εδώ αφού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών αφού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη και ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που ακολούθησαν τον κατέβαλαν οριστικά.

Ο Sandy Pearlman συνέδεσε το όνομά του με το αμερικάνικο ροκ συγκρότημα των Blue Öyster Cult.
maxresdefault
Ο Pearlman συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία και την εξέλιξη τους από το ξεκίνημά τους το 1967 με αρχικό όνομα Soft White Underbelly. Υπήρξε μάνατζερ τους τα κατοπινά χρόνια, παραγωγός και συμπαραγωγός των περισσότερων δίσκων τους. Επίσης υπέγραψε στίχους αρκετών τραγουδιών των Blue Öyster Cult με πιο γνωστή στιγμή το Astronomy στο άλμπουμ Secret Treaties του 1974 που απογείωσε τις μετοχές του συγκροτήματος.

Ακόμη θεωρείται εμπνευστής του συμβόλου hook-and-cross που έγραψε ιστορία ως λογότυπο των Blue Öyster Cult και έδωσε αφορμές για ατέλειωτη παραμυθολογία…

Ο Sandy Pearlman υπήρξε επίσης ισχυρό πρόσωπο της μουσικής βιομηχανίας ενώ διέθετε και πανεπιστημιακή έδρα.

Ανάμεσα στις παραγωγές που επιμελήθηκε περίοπτη θέση έχουν δισκογραφικές εργασίες των Pavlov's Dog, The Clash, The Dictators, Dream Syndicate ενώ λειτούργησε και ως μάνατζερ των Black Sabbath την περίοδο 1979-1983.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!