Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κουτσούκης

Εκλεκτός συνεργάτης του Ogdoo.gr και υπέροχος άνθρωπος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του συνεργάτη μας και ακριβού φίλου Άγγελου Κουτσούκη.

Ο Άγγελος Κουτσούκης υπήρξε ένας πολυτάλαντος άνθρωπος της δισκογραφίας, της δημοσιογραφίας και του ραδιοφώνου. Ευγενής, καταρτισμένος και αγαπητός από όλους σε ένα δύσκολο χώρο, στον οποίο οι καλές κουβέντες σπανίζουν.

Ο Άγγελος ήταν εκλεκτός συνεργάτης του Ogdoo.gr τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας άρθρα και συνεντεύξεις που ξεχώριζαν για τον συγκροτημένο του λόγο και την υψηλή του αισθητική.

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε να δουλεύει στα 18 του, στο περίφημο βιβλιοπωλείο Kauffman. Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι το 2008 έκανε εκπομπές στα περισσότερα από τα Αθηναϊκά ραδιόφωνα.

Αυτή ήταν η «ερωτική» του σχέση. Γιατί η «συζυγική» ήταν οι Δημόσιες Σχέσεις στην ιστορική δισκογραφική εταιρεία LYRA από το 1994 μέχρι το 2013.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο σχέσεις, πρόλαβε να κάνει κάποιες συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων, που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά του μουσικού τύπου, σαν αυτές της Φλέρυς Νταντωνάκη ή του Άκη Πάνου.

Το γράψιμο υπήρξε ένα απωθημένο, που η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια. Το μυθιστόρημα «Ο άνθρωπος που έμενε στο Φάρο» ήταν το πρώτο του βιβλίο.

Κλείνω με τα αγαπημένα του λόγια που είχε γράψει τον 15ο αιώνα ο John Donne:

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, ακέριος μοναχός του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι ηπείρου, ένα μέρος στεριάς. Αν η θάλασσα ξεπλύνει ένα σβόλο χώμα, η Ευρώπη γίνεται μικρότερη. Όπως κι αν ξεπλύνει ένα ακρωτήρι ή ένα σπίτι φίλων σου ή δικό σου. Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την Ανθρωπότητα…»

Καλό ταξίδι ευγενικέ μας φίλε…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!