Δημοσία Δαπάνη η κηδεία της Άννας Συνοδινού

Μικρός φόρος τιμής, στη μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για το θάνατο της Άννας Συνοδινού ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε: «Η Άννα Συνοδινού υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς. Συνέδεσε το όνομά της προπάντων με το αρχαίο δράμα. Διέπρεψε όμως με την επιβλητική της τεχνική και σε ρόλους του νεότερου και σύγχρονου ρεπερτορίου, ενώ θα μπορούμε πάντα να τη θαυμάζουμε σε κινηματογραφικές ταινίες όπως “Ο άνθρωπος του τραίνου”. Στην πολιτική της δράση, η Άννα Συνοδινού κόσμησε τη Βουλή των Ελλήνων και την πολιτική ζωή του τόπου με την ουσιαστική παρουσία της και το δημοκρατικό της ήθος. Για την απώλειά της εκφράζω στους οικείους της τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Και δεν έχει άδικο ο υπουργός όταν μιλάει για το ταλέντο αλλά και το ήθος της Άννας Συνοδινού, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι όσοι τη γνώρισαν. Η ίδια άλλωστε το «έδειχνε» και στις δηλώσεις-συνεντεύξεις της: «Τίποτα δεν μου λείπει. Η επίδειξη είναι σημείο αδυναμίας. Εγώ είχα τη δύναμη να είμαι με έναν άντρα που με λάτρεψε, είχα την υγεία μου, ένας καρκίνος ευτυχώς πέρασε, είχα την κοινωνία που επίσης με λάτρεψε. Εκανα πολλές θυσίες. Εχασα τρία παιδιά στις αρένες της Επιδαύρου και της σκηνής. Πέρασα πολλά, αλλά ήταν μέσα στα καθήκοντά μου».

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Συνοδινού σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την άνοιξη του 2007. Η Άννα Συνοδινού έφυγε εχτές από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών αφήνωντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι από το Νεκροταφείο Βύρωνα δημοσία δαπάνη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!