Δεν πήγε η ΕΔΕΜ στο ραντεβού με Μενδώνη - αναβλήθηκε η συνάντηση

Μετά την προσφυγή της αυτοδιαχείρησης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες, με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, συνάντηση των δύο πλευρών με βασικό στόχο να βρεθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης που θα οδηγήσει στην συγχώνευση των δύο οργανισμών.

Η νέα δικαστική ενέργεια της «Αυτοδιαχείρισης», εναντίον της ΕΔΕΜ αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία ζητά την ακύρωση της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την μεταφορά της δραστηριότητας της προσωρινής ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ, οδήγησε, την άλλη πλευρά στο να μην προσέλθει στην συνάντηση.

«Μια μέρα πριν από το συμφωνημένο ραντεβού τούς ζητήσαμε να ανακαλέσουν την νέα δικαστική ενέργεια και ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα το κάνουν το πρωί, ως ελάχιστη προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, δεν το έκαναν. Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι δεν προέβησαν σε ανάκληση όπως είχε συμφωνηθεί γιατί θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα προσφυγής ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» εξηγεί με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΜ και προσθέτει: «Η πάγια θέση της ΕΔΕΜ είναι να ανασταλούν όλες οι εχθρικές δικαστικές κινήσεις τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή από 24/6/2020 έως 24/7/2020, ώστε οι συζητήσεις να γίνουν σε καλό κλίμα».

Η «Αυτοδιαχείριση», πάλι, ισχτυρίζεται πως δεν υπάρχει λόγο να αποσύρει τις προσφυγές της...: «Εάν γίνει η ένωση, οι δικαστικές μας ενέργειες στερούνται ουσιαστικού αντικειμένου ενώ εάν δεν γίνει η δικαστική προσφυγή δεν επηρεάζει, ούτε σχετίζεται με τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!