Δελφοί: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Οι Δελφοί μπορούν να εκφράσουν ένα μήνυμα οικουμενικό, μια κραυγή αγωνίας αλλά και ένα άγγελμα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο δήμος Δελφών παρουσιάζει την υποψηφιότητά του για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13) στην Αθήνα.

Η υποψηφιότητά του υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Στην παρουσίαση θα δώσουν το δικό τους ιδιαίτερο παρών η Λυδία Κονιόρδου και ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ζωντανεύοντας την αρχαία λύρα των Δελφών, ο Βασίλης Γισδάκης, η τραγουδίστρια και συνθέτης Φένια Χρήστου, ο καταξιωμένος κρουστός μουσικός Αλέκος Χρηστίδης, το Σύνολο Πνευστών των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Άμφισσας και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Άμφισσας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση.

Ο δήμαρχος Δελφών θα βραβεύσει  τον υποστηρικτής της υποψηφιότητας Michael Scott, Καθηγητής Κλασικής και Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, συγγραφέας δύο βιβλίων για τους Δελφούς και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ για την αρχαία Ελλάδα στο BBC, το National Geographic και το History Channel.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!