Αθηναΐς Νέγκα: «Φορούσα ένα σορτς και φαινόταν ότι έχω λευκή»

«Εγώ ανέβασα μια καλοκαιρινή φωτογραφία που κάθομαι στο αγαπημένο μου παγκάκι στην Αθήνα»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για το επιθετικό σχόλιο που εισέπραξε.

Πρόκειται για το σχόλιο κάτω από φωτογραφία που δημοσίευσε η ίδια, όπου ανώνυμος χρήστης την αποκάλεσε, μεταξύ άλλων «ψευτοκουλτουριάρα, αριστερή γεροντοκόρη με τατουάζ και λεπρό δέρμα», αναφερόμενος στη λεύκη της.

Η δημοσιογράφος δεν στάθηκε τόσο στο περιεχόμενο του μηνύματος, όσο στο ζήτημα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, μιας και η ίδια έχει μιλήσει πολλές φορές για τη δερματική της πάθηση.

«Η Ιστορία είναι πολύ απλή και πολύ συνηθισμένη στα social media. Εγώ ανέβασα μια καλοκαιρινή φωτογραφία που κάθομαι στο αγαπημένο μου παγκάκι στην Αθήνα, δεν ανέφερα τίποτα άλλο», δήλωσε αρχικά.

«Ανάμεσα στα θετικά σχόλια, υπήρξε ένα από κάποιον ανώνυμο χρήστη, οποίος με έβριζε και μέσα στα υπόλοιπα έλεγε ότι έχω λέπρα επειδή φορούσα ένα σορτς και φαινόταν ότι έχω λεύκη. Είναι ένα θέμα για το οποίο έχω μιλήσει αρκετές φορές», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, στάθηκε στο ζήτημα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, τονίζοντας: «Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην επικαιρότητα δεν είναι σοβαρό το ότι κάποιος ανώνυμα μου επιτέθηκε στο διαδίκτυο είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά σε πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι ανώνυμοι και επώνυμοι, γνωστοί και όχι τόσο γνωστοί. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι πλατφόρμες υποτίθεται ότι λειτουργούν με κανόνες που αποτρέπουν τη ρητορική μίσους», συμπλήρωσε.

«Η υπόσχεση του Ελόν Μασκ όταν αγόρασε το Twitter ήταν να αλλάξει αυτό με την ανωνυμία και να υπάρχει μια ελεγχόμενη κατάσταση», τόνισε.

«Αυτή η ανώνυμη βία, η βία του κουκουλοφόρου δεν μπορεί να επιτρέπεται. Ειδικά στο διαδίκτυο που έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε τέτοια πράγματα που δεν είναι έκφραση άποψης, αλλά επιθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χυδαίο σχόλιο

Το σχόλιο που δέχτηκε στη φωτογραφία που ανέβασε, έγραφε: «Η αποτύπωση της παρακμής σε μία φωτογραφία: μια ψευτοκουλτουριάρα, αριστερή γεροντοκόρη με τατουάζ και λεπρό δέρμα, καθήμενη σε ένα αηδιαστικό από τις κουτσουλιές παγκάκι επάνω σε έναν κρατήρα λάσπης».
anegka
Η δημοσιογράφος προτίμησε να μην απαντήσει προσωπικά στο σχόλιο αυτό, όμως έκανε μια νέα ανάρτηση σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε.

Σε αυτή έγραψε: «Να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν. Ανέβασα μια φωτό και ανώνυμος έγραψε σοκαριστικές κακοήθειες για μένα και την πάθησή μου. Η πλατφόρμα παρά τα reports δεν έπαψε τον λογαριασμό του. Ντροπή του Χ! Πρόκειται ίσως για νέο ήθος, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας και ασφάλειας;».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!